درباره نویسنده
مجموعه تاریخی مزار شیخ احمد جام یکی از ۱۵۱ پایگاه ملی و جهانی کشور است

به گزارش صبح توس؛ فرامرز صابرمقدم رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتجام با بیان اینکه مجموعه تاریخی مزار شیخ احمد جام یکی از ۱۵۱ پایگاه ملی و جهانی کشور است اظهار کرد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام با توجه به غنای معماری و عناصر تزیینی شناسایی شده در آن یکی از ۱۵۱ پایگاه ملی و جهانی کشور است.
وی تصریح کرد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام با وسعت تقریبی ۷ هکتار شامل بناها و فضاهای متفاوتی است که در واقع با توجه به غنای معماری و عناصر تزیینی شناسایی شده در این مجموعه باعث شده به عنوان پایگاه ملی شناخته شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتجام اظهار داشت: به استناد محتوای متنی کتیبهها، اولین بنای آن ۹۷ سال پس از وفات شیخالاسلام احمد جام در سده هفتم هجری بنیان گردیده و به عنوان دومین پایگاه فرهنگی حاکمان آل کرت در اواخر عصر ایلخانان، تکمیل آن تا اواخر دوره قاجار ادامه داشته است.
صابر مقدم خاطر نشان کرد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام گنجینهای از معماری اسلامی ایران همراه با تزئینات وابسته به ابنیه است که در حقیقت میتوان به نوعی تکامل و نحوه بالندگی معماری خراسان و هنر اسلامی در قرون سدههای پیشین را در آن مشاهده نمود.
وی در ادامه بیان داشت: اقدامات مهمی در قالب پژوهشی و سازمانی برای ثبت مجموعه تاریخی شیخ احمد جام در فهرست آثار جهانی صورت گرفته که در همین رابطه تاکنون با تکمیل پروندههای موضوعی و فنی این مکان در فهرست آثار جهان اسلام(آیسسکو) شناخته و ثبت شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتجام با بیان اینکه توفیق آن را داشتیم تا این مجموعه را نیز در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دهیم و یک گام دیگر به ثبت جهانی آن باقی مانده است؛ اظهار کرد: روال کار به این صورت است که نمایندهای از سازمان فرهنگی ملل متحد(یونسکو) پس از بازدید از این مجموعه تاریخی و بررسی کامل مدارک فنی و تحقیقاتی جمعبندی بازدید و نتایج را به یونسکو منتقل مینماید.
وی در پایان بیان داشت: علاوه بر پژوهشهای تکمیلی بر روی مجموعه در قالب رساله دکتری، برای تکمیل مدارک ثبت جهانی، قراردادی با یکی از شرکتهای تهران منعقد شده تا از کلیه کتیبهها و طرحها و نقشهای دوره اسلامی مجموعه فتوگرامتری تهیه شود و یکی از مهمترین وظایف این پایگاه ملی، نظارت و پایش مستمر ابنیه و عناصر تزئینی موجود است که در صورت نیاز این بناها به مرمت و ساماندهی و استحکامبخشی، درباره آنها اقدامات سازندهای به لحاظ مسائل و پیگیریهای اداری و تأمین اعتبار مورد نیاز انجام پذیرد.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- نذر زیارت عاشورا شرط گرفتن حاجت
- آیه ۶۹ سوره مبارکه زخرف
- افتتاح پنج مرکز وابسته به بهزیستی در خواف
- طرقبه شاندیز دارای پتانسیل قهرمانپروری در رشتههای ورزشی
- پرداخت بیش از ۴۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی
- تثبیت آبرسانی به ۲۵ هزار مشترک آبفای خلیلآباد
- ترویج عفاف و حجاب با سیره اهلبیت (ع)
- ۱۸۰۰ استاد دانشگاه آزاد اسلامی بیانیهای صادر کردند
- برق قوچان با حمایت از بازار قطع میشود
- اتحاد ملت ایران با پیروی از مکتب عاشورا
- مشاهده بیشتر