رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
معاون وزیر نیرو خبر داد:

افزایش سرمایه‌گذاری در صنعت برق

معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو به برنامه جامع عبور از ناترازی انرژی توسط دولت خبر داد و گفت: با اجرای برنامه جامع عبور از ناترازی انرژی، صنعت برق کشور در مسیر ترازمندی قرار می‌گیرد.

یزدان رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی«صبح توس»؛ اظهار کرد: محورهای برنامه جامع عبور از ناترازی انرژی، از افزایش راندمان عرضه، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بهبود استانداردهای مصرف است و این برنامه با حضور رئیس‌جمهور و در چارچوب قوانین بالادستی، برنامه هفتم پیشرفت و قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، تنظیم، تدوین و ابلاغ شده و دولت نقش نظارتی خود را در بازار انرژی تقویت خواهد کرد.

وی با اشاره به نقش هیئت وزیران و سران قوا در تدوین این برنامه، خاطرنشان کرد: در بخش برق، تقریباً می‌توان گفت که برنامه‌ریزی ما تا پایان سال نهایی شده و از جمله محورهای این برنامه، ارتقای راندمان در سمت عرضه و بهینه‌سازی عملکرد تولید، انتقال و توزیع برق مطابق ماده ۱۰ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق است.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود راندمان نیروگاه‌ها  

معاون وزیر نیرو بر لزوم توسعه تولید برق بدون مصرف سوخت تأکید کرد و گفت: در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه واحدهای بخار نیروگاه‌های گازی موجود و جایگزینی نیروگاه‌های فرسوده، اقدامات جدی را در دستور کار داریم.

رضایی به توجه ویژه دولت به مدیریت انرژی و بهینه‌سازی مصرف نیز اشاره کرد و افزود: ساختارهای مرتبط با این حوزه، از جمله سازمان مدیریت و بهره‌وری انرژی، توسعه یافته و آیین‌نامه‌های اجرایی آن در حال طی مراحل تصویب و ابلاغ هستند.

سیاست‌های وزارت نیرو در حوزه تقاضا و بازار انرژی  

معاون وزیر نیرو در ادامه به ضرورت توجه هم‌زمان به سمت تقاضا پرداخت و گفت: در این چارچوب، اقدامات مؤثری مانند ایجاد بازار گواهی صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف برق اجرایی شده‌اند.

رضایی با تأکید بر رویکرد وزارت نیرو در تسهیل فضای کسب‌وکار صنعت برق افزود: اصلی‌ترین برنامه ما جذاب کردن فضای سرمایه‌گذاری در این حوزه و خروج دولت از نقش بازیگر اصلی در عرضه و تقاضای برق است؛ به‌طوری که دولت به‌عنوان ناظر و حکمران، بر اصول رقابت آزاد در بازار نظارت داشته باشد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته، ۴۰ رویه اقتصادی در وزارت نیرو تدوین شده که تمامی آنها با مشارکت و دریافت نظر ذی‌نفعان تنظیم شده‌اند. 

رضایی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را جذاب‌ترین، مطمئن‌ترین و سودآورترین فعالیت اقتصادی دانست و وعده داد که بستر سرمایه‌گذاری خرد برای عموم مردم در این حوزه به‌زودی فراهم خواهد شد.

اهداف کلان در توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و شبکه توزیع  

معاون وزیر نبرو در پاسخ به پرسشی درباره توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و بهبود زیرساخت‌های توزیع برق، اظهار داشت: در قانون برنامه هفتم پیشرفت، ارتقای ظرفیت  برق به ۱۳۲ هزار مگاوات تصویب شده که حداقل ۳۰۰۰ مگاوات آن متعلق به انرژی‌های هسته‌ای است.

وی همچنین به افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: در لایحه اولیه، این میزان ۷۰۰۰ مگاوات تعیین شده بود که در قانون به ۱۲ هزار مگاوات افزایش پیدا کرد. اما وزارت نیرو با توجه به شرایط انرژی کشور، ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی را برای دوره چهار ساله به دولت پیشنهاد داد که پس از بررسی‌های فراوان به تصویب رسید.

کاهش تلفات شبکه و بهبود عملکرد سیستم توزیع  

رضایی با اشاره به فرسودگی برخی نیروگاه‌ها، از برنامه‌های جایگزینی این واحدها و افزایش راندمان شبکه برق خبر داد و تأکید کرد: یکی از محورهای مهم در این زمینه کاهش تلفات شبکه توزیع است که در چارچوب ماده ۱۰ قانون مانع‌زدایی پیگیری می‌شود و طبق برنامه‌ریزی‌ها، انتظار می‌رود که در پایان دوره فعلی، تلفات شبکه توزیع تک‌رقمی شود و یک رکورد جدید در این زمینه ثبت شود.

وی تصریح کرد: دولت و وزارت نیرو با جدیت در حال اجرای این برنامه‌ها هستند و نتایج مثبت آنها به‌زودی در بهبود شرایط صنعت برق کشور قابل مشاهده خواهد بود.

انتهای خبر/

1404-03-02 10:04 شماره خبر : 11504

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار