
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، پیگیری را حلقه مفقوده مسیر تحقق اهداف کشور خواندند و تلاش برای تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه قرار دادند.
ایشآنهمچنین با پرهیز دادن از خوشبینی و بدبینی افراطی به نتایج گفتوگوهای عمان تأکید کردند: روال فعالیتهای کشور برای تحقق اهداف در همه زمینهها باید با شتاب بیشتر ادامه یابد و هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، پیگیری را مهمتر از تصمیم دانستند و افزودند: در کشور قوانین و مقررات خوب و طرحهای لازم وجود دارد اما کمبود پیگیریها مانع تحقق قابلقبول اهداف میشود.
ایشان مسائلی ازجمله مصرف بسیار بالای بنزین، تحقق ناکافی عدالت آموزشی و مشکلات طبقات ضعیف را با پیگیری قابل حل دانستند و گفتند: ذوق و شوق و انگیزه سران سه قوه و مسئولان دستگاهها مبارک اما ناکافی است و به علت فقدان پیگیریهای لازم، تصمیمات و تأکیدات مسئولان در سلسلهمراتب مدیریتی ضعیف میشود و در موارد متعدد به اجرا نمیرسد.
رهبر انقلاب، صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی را ضرورتی اساسی خواندند و تأکید کردند: پیشاپیش مردم، دستگاههای دولتی که بزرگترین مصرفکننده انواع انرژی هستند باید خود را به صرفهجویی عادت دهند که این کار نیز نیاز به پیگیری دارد.
ایشان کمک به تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه و دستگاهها در سال جاری خواندند و گفتند: با سرمایهگذاری برای تولید، کشور از بسیاری مشکلات نجات مییابد بنابراین وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دیگر دستگاههای ذیربط باید سرمایهها و نقدینگی موجود در جامعه را به سمت سرمایهگذاری در تولید سوق دهند.
حضرت آیتالله خامنهای، سرمایهگذاری در تولید را کاری افتخارآمیز خواندند و افزودند: امنیت سرمایهگذاری نیز باید تأمین و موانع فعالیت فعالان اقتصادی در عرصه تولید برطرف شود.
ایشان تلاش سه قوه بهویژه دولت را زمینهساز تحقق شعار سال خواندند و گفتند: اگر سرمایهگذاری داخلی رونق یابد، سرمایهگذار خارجی نیز به فعالیت در ایران مشتاق میشود.
رهبر انقلاب، سرمایهگذاری در تولید را بهترین راه مقابله با تحریمها خواندند و افزودند: رفع تحریم دست ما نیست اما خنثی کردن تحریمها در اختیار ما است و برای این کار راههای فراوان و ظرفیتهای مناسب داخلی وجود دارد و اگر این هدف محقق شود، کشور در مقابل تحریمها آسیبناپذیر خواهد شد.
ایشان گسترش روابط باهمسایگان، قطبهای اقتصادی آسیا، آفریقا و کشورهای دیگر را مهم دانستند و گفتند: این کار نیز بهویژه برای تغییر برخی رویهها در سطوح میانی احتیاج به پیگیری دارد.
حضرت آیتالله خامنهای، تماسهای رئیسجمهور با رؤسای جمهور دیگر کشورها و فعالیتهای وزارت امور خارجه را خیلی خوب و مؤثر ارزیابی کردند.
ایشان گفتوگوهای عمان را یکی از دهها کار وزارت امور خارجه خواندند و تأکید کردند: مسائل کشور نباید به این گفتوگوها گره زده شود و اشتباهی که در برجام انجام شد و همهچیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چراکه کشور شرطی میشود و همهچیز ازجمله سرمایهگذاری تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل میماند.
رهبر انقلاب با تأکید بر ادامه فعالیتها در کشور در همه زمینههای صنعتی، اقتصادی، سازندگی، فرهنگی و اجرای پروژههای بزرگ، گفتند: هیچکدام از این مسائل با گفتوگوهای عمان هیچ ارتباطی ندارد.
ایشان با پرهیز دادن از «خوشبینی و بدبینی افراطی» به این گفتوگوها افزودند: در گامهای اول تصمیم کشور به مذاکره خوب کارشده است، بعدازاین هم باید با دقت حرکت کرد ضمن اینکه خطوط قرمز برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم البته بهطرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوشبین هستیم.
رهبر انقلاب، مراقبت از اجرای دقیق و بدون انحراف برنامه هفتم را ضروری خواندند و گفتند: این برنامه خوب و متکی بر سیاستهای کلان کشور باید از ابتدا متقن و محکم اجرا شود.
ایشان ضمن تبریک سال جدید به مسئولان و خانوادههایشان، همدلی و همراهی همسران و خانوادهها با مسئولان را در انجام بهتر وظایف و به ثمر رسیدن کارها مؤثر دانستند و ابراز امیدواری کردند مفاد گزارش معاون اول رئیسجمهور در مدتزمان معقول محقق شود.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با اشاره به جنایات بیسابقه باند تبهکار صهیونی در حمله عامدانه به بیماران، خبرنگاران، آمبولانسها، بیمارستانها و کودکان و زنان مظلوم غزه گفتند: این جنایات شقاوت فوقالعادهای میخواهد که گروه تبهکار اشغالگر از آن برخوردار است.
ایشان حرکت هماهنگ دنیای اسلام در زمینههای اقتصادی، سیاسی و در صورت لزوم عملیاتی را نیازی جدی خواندند و افزودند: البته خداوند تازیانه خود را بر سر این ظالمان فرود خواهد آورد اما این مسئله چیزی از وظایف سنگین دولتها و ملتها کم نمیکند.
در ابتدای این دیدار آقای عارف معاون اول رئیسجمهور با اشاره به همکاری و هماهنگی خوب هر سه قوه برای پیشرفت کشور از برنامه مدون دولت برای بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمدها و حمایت از اقشار آسیبپذیر، حل مشکل ناترازیها در بخش انرژی و اجرای طرحهای پیشران خبر داد و گفت: دولت در هفت ماه گذشته در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، ارتقاء عدالت آموزشی و گسترش همکاریهای خارجی اقداماتی انجام داده و برنامههای مؤثری آماده کرده است.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
یک جمله راجع به این گفتگوهای عمان عرض بکنیم. من این نکته را میخواهم بگویم: این گفتگوها یکی از دهها کار وزارت خارجه است. یعنی وزارت خارجه دهها کار دارد، یکی از آنها همین گفتگوهای عمان و مسائل مربوط به آن است که حالا اخیراً مطرحشده.
نکتهای که میخواهم روی آن تأکید کنم این است که سعی کنید مسائل کشور را به این گفتگوها گره نزنید. اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود، آنجا ما همهچیزمان را منوط به پیشرفت مذاکرات کردیم. یعنی کشور را شرطی کردیم. خب سرمایهگذار وقتیکه کار کشور منوط به مذاکره باشد، سرمایهگذاری نمیکند دیگر؛ معلوم است. میگوید: «ببینیم عاقبت این مذاکرات به کجا میرسد»
این مذاکرات فقط یکی از کارهای چندینگانه وزارت خارجه است که دارد انجام میشود. کشور هم باید کار خودش را در بخشهای مختلف جلو ببرد، در بخش صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ، سازندگی و همچنین موضوعات خاصی که تعریف مشخص دارند، مثل مسائل جنوب شرق کشور. اینها باید با جدیت پیگیری شوند و اصلاً ربطی به گفتگوهای جاری در عمان ندارند.
ضمناً به این گفتگوها هم نه بهصورت افراطی خوشبین باشیم و نه بهصورت افراطی بدبین باشیم. این هم بالاخره یک کاری است، یک حرکتی است که تصمیمگیری شده و دارد اجرا میشود و در این قدمهای اول هم خوب حرکت شده، خوب اجراشده، بعدازاین هم باید کاملاً با دقت دنبال بشود، خطوط قرمز مشخص است، برای طرف مقابل هم مشخص است، برای ما هم مشخص است.
ممکن است این مذاکرات به نتیجه برسد، ممکن هم هست نرسد. ما نه خیلی خوشبین هستیم، نه خیلی بدبین هستیم. بهطرف مقابل البته خیلی بدبینیم، طرف مقابل را قبول نداریم، میشناسیم طرف مقابل را. اما به تواناییهای خودمان خوشبین هستیم. ما میدانیم که خیلی کارها را میتوانیم انجام دهیم و شیوههای خوبی بلد هستیم.
عیدتان مبارک! انشاءالله که خودتان و خانوادههایتان از این نیتهای نیک بتوانید بهترین استفاده را ببرید. من لازم است مجدداً تأکید کنم که به خانوادههای شما و همسرانتان تبریک میگویم عید را و از آنها تشکر میکنم و مطمئنم که اگر همسران همراه باشند، همفکر باشند، همدل باشند در کارهایی که شما مسئولین انجام میدهید، چه وزرا، چه نمایندگان مجلس، معاونین، مجاورین، رؤسای بخشهای مختلف، در این کارها با شما همدل اگر باشند، کارها بهتر پیش میرود. یک مقداری هم این به برخورد شما و رفتار شما وابسته است.
بعضی از مسئولین وقتیکه وارد میدان مسئولیت و کار میشوند، شوق کار و علاقهی به کار آنچنان اینها را مشغول میکند که یادشان میرود که فرزندانی دارند و زنی دارند و وظایفی دارند و خانهای دارند و ناهار و شامی باید باهم بخورند و به کل فراموش میکنند. فراموش نکنید.
ما یک کمبود داریم در کشور که آن مهم است. ما کمبود قانون نداریم، کمبود مقررات نداریم، کمبود طرحهای خوب نداریم. اینقدر طرحهای خوب آمده، رفته، گفتهشده، تصویبشده. آنی که کمبود داریم «پیگیری» است، پیگیری. پیگیری کنید.
بعضی از آمارهایی که ایشان دادند، خب انسان را به فکر فرومیبرد. فرض کنید آمار مصرف بنزین با آن رقمی که ایشان گفتند. رقم شاید بشود گفت دو برابر آن چیزی است که باید در کشور مصرف بشود. خب این را باید حل کرد. این قابل حل است. یک وقتی در کشور مصرف روزانهی بنزین مثلاً به هشتاد میلیون و هفتادوپنج میلیون و اینها هم رسیده، کمتر هم رسیده. ما حالا صد و شصت و خردهای ایشان ذکر کردند. این را خب باید دنبال بشود، باید پیگیری بشود.
مسائل مربوط به مدارس، عدالت آموزشی، کارهای مربوط به طبقات فرودست، مستضعفین، اینها باید دنبالگیری بشود. من خواهشم این است که دنبال کنید. جلسه خوب است، تصمیمگیری خوب است، شوقوذوق و انگیزهی سران و مدیران بسیار خوب و چیز لازم و مبارکی است، اما کافی نیست.
شما که مدیرید، شوق دارید، علاقه دارید، دستور هم میدهید به آن نفر دومتان، آنهم احیاناً به نفر بعدی دستور میدهد، اما همینطور در طول این فرآیند، این دستورهای ضعیف میشود، ضعیف میشود، گاهی بهجایی میرسد که هیچ اتفاقی نمیافتد.
دستور کارِ مشترکِ درجهی یک دستگاهها را در زمینه مسائل اقتصادی، کمک به تحقّق شعار سال قرار بدهیم. یعنی اینکه سرمایهگذاری برای تولید شعار بشود و همه خود را موظف بدانند برای این کار، این کشور را از بسیاری از مشکلات نجات خواهد داد.
ما مشکل سرمایهگذاری داریم، پول دست مردم کموبیش هست، هنر این است که شما بتوانید ــ چه بانک مرکزی، چه وزارت اقتصاد، چه بعضی دستگاههای دیگر ــ بتوانید این پول را هدایت کنید به سمت سرمایهگذاری و سرمایهگذاریهای تولیدی. این را دنبال کنید، این خیلی اهمیت دارد.
البته برای مردم هم، یعنی آنکسی که سرمایهگذاری میخواهد بکند برای او هم افتخار است که انسان پولی داشته باشد و بتواند این را بگذارد برای پیشرفت کشور، بهبود اوضاع کشور. این افتخار را هم به مردم یادآوری کنید که بدانند. باید مفتخر باشند به این معنا.
موانع سرمایهگذاری داخلی را برطرف کنید. اینیکی از بهترین راههای خنثی کردن تحریم است، بنده بارها گفتهام مسئلهی تحریم دو جور علاج دارد: یکی رفع تحریم است، که این دست ما نیست، دست طرف مقابل است. یکی خنثی کردن تحریم است که این دست ماست.
مسئلهی گسترش روابط تجاری جزو حرفهای مؤکّد بنده است. با کشورهای همسایه در اولویت، با کشورهایی که قطب اقتصادیاند در آسیا مثل چین، مثل روسیه، مثل هند، اینها قطبهای اقتصادیاند، با اینها روابط اقتصادی را روان کنید. البته بعضیهایش خیلی سخت است، میدانیم این را؛ اما هر کار سختی را هم با تلاش زیاد، باتدبیر خوب میشود انجام داد.
مسئلهی تجارت با همسایگان، با قطبهای اقتصادی، با کشورهای متنوع، با خود همین آفریقا بسیار خوب است و این تماسهایی هم که رئیسجمهور محترم با رؤسای این کشورها به مناسبت عید و امثال اینها دارند، اینها خیلی خوب است، اینها کارگشاست، فعالیت مجموعهی وزارت خارجه فعالیت بسیار خوبی است، این سفرها و رفتوآمدها.
قضایای غزه، واقعاً این باند تبهکار که بر فلسطین حکومت میکنند از حد گذراندهاند تبهکاری را. واقعاً از حد گذراندهاند. بنده هیچ به یاد ندارم، سراغ ندارم اینجور حرکتی را متعمّدانه و با هدفگیری خاص، مظلومین را، کودکان را، مریضها را، خبرنگارها را، بیمارستانها را، آمبولانسها را بزنند. یعنی واقعاً این خیلی چیز عجیبی است. این خیلی شقاوت فوقالعادهای میخواهد که این باند و این گروه تبهکارِ خبیث برخوردارند. به نظر من دنیای اسلام باید یک حرکتی بکند، یک کاری باید بکند.
بایستی یک هماهنگی خوبی ــ چه ازلحاظ اقتصادی، چه ازلحاظ سیاسی، چه در صورت لزوم ازلحاظ عملیاتی ــ دنیای اسلام مجتمعاً بایستی روی این مسئله فکر کنند و کار کنند. و البته منتظر تازیانهی خدا هم باید باشند آنها یعنی اینجور ظلم کردن پاسخِ خداییِ سختی خواهد داشت، در این تردیدی نیست ولو خب این وظیفهی مردم را، وظیفهی ما را، وظیفهی دولتها را کم نمیکند. خدای متعال کار خودش را میکند، ما هم باید وظیفهی خودمان را انجام بدهیم.
مسئلهی برنامهی هفتم هم مسئلهی مهمی است، که حالا با تأخیر بالاخره امسال دارد شروع میشود. سعی بشود از اولِ شروع این برنامه مثل برنامهی ششم نشود؛ برنامهی ششم از همان اوایل بعضی از بخشهایش به انحراف کشیده شد. سعی کنید که بخشهای مختلف برنامهی هفتم به انحراف کشیده نشود. این مصوبهی مجلس است و کاری است که برای کشور لازم است، متکی به سیاستهای کلی نظام است و برنامهی خوبی است مجموعاً. بالاخره قانون است، بایستی اجرا بشود، منتها دقت بشود که با موازین خودش و درست اجرا بشود و انحرافی پیدا نشود.
در ابتدای این دیدار آقای عارف معاون اول رئیسجمهور با اشاره به همکاری و هماهنگی خوب هر سه قوه برای پیشرفت کشور از برنامه مدون دولت برای بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمدها و حمایت از اقشار آسیبپذیر، حل مشکل ناترازیها در بخش انرژی و اجرای طرحهای پیشران خبر داد و گفت: دولت در هفت ماه گذشته در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، ارتقاء عدالت آموزشی و گسترش همکاریهای خارجی اقداماتی انجام داده و برنامههای مؤثری آماده کرده است.
انتهای خبر/
- استقبال از مسافران نوروزی در پایتخت ابریشم ایران
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سرخس
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سبزوار
- اجرای پویش ضیافت کریمانه در صالحآباد
- شب قدر در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر
- شب قدر 23 ماه رمضان در کاشمر
- ۲ میلیون زائر وارد مشهد شدند
- دیدار جانشین سازمان اطلاعات سپاه با آیتالله علمالهدی
- ارائه ۵۰۰۰ خدمت بهداشتی و درمانی در تربتحیدریه
- روایت آخرین شب لیالی قدر تربتحیدریه
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در مشهد مقدس
- بازدید نوروزی مسئولان از بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- قوای سهگانه استراتژی واحد سرمایهگذاری تعریف کنند
- نماهنگ «بک یا الله»
- بازدید ۲۵ هزار نفر از جاذبههای تاریخی تربتحیدریه
- پیوند فرهنگ ایرانی و اسلامی در حرم رضوی
- سرخس؛ منطقه استراتژیک سرمایهگذاری برای تولید
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در تربتجام
- حالوهوای حرم کاشمر در دومین شب قدر
- برگزاری مراسم افطاری شبهای قدر در روستای پروند
- مجوز سطح چهار حوزه برای گناباد گرفته شد
- تجهیز رژیم صهیونیستی به جدیدترین تسلیحات نظامی
- ۲۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد سبزوار
- طوفان سیاه و باران رگباری امروز در سبزوار
- جاده مرگ بوژگان نیلشهر تربتجام همچنان ناهموار است
- دیدار جمعی از مسئولان سهقوه با رهبر انقلاب
- شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسلها
- وزیر مسکن فاقد انگیزه و مدیریت مناسب است
- مقاومت در برابر متجاوزان حق همه ملتهاست
- ضرورت ارائه راهکار برای مقابله با تکدیگری درقوچان
- فریاد بیپایان غزه
- تشکیل ائتلاف اسلامی برای حمایت از حقوق فلسطینیان
- برخی چالشها برگرفته از عدم مدیریت فضایمجازی است
- بزرگداشت روز ملی عطار در نیشابور
- ۶ میلیارد تومان خدمات انسان دوستانه در قوچان
- وعده صادق؛ نمایش قدرت ایران و عقبنشینی دشمن
- لزوم توجه ملی به نیشابور
- پیام وزیر فرهنگ برای روز عطار نیشابوری
- نیشابور شایسته ادارهکل مستقل میراث فرهنگی است
- نیشابور؛ نماد تمدن، فرهنگ و هویت ایران زمین
- نواخته شدن زنگ عطار در نیشابور
- عطار، بانگ پرندگان در سکوت قرنها
- وعده صادق نماد قدرت بازدارندگی ایران است
- نیروگاه خورشیدی تربتحیدریه به شبکه برق متصل شد
- لایروبی رودخانهها در جهت افزایش ذخیره سد تبارک
- توزیع ۵۰ کتابچه آگاهیبخشی درباره اوتیسم در قوچان
- عطار نیشابوری؛ از عطاری تا عرفان
- ضرورت برنامهریزی فوری برای اوقات فراغت دانشآموزان خلیلآباد
- عدم شیوع گسترده تببرفکی نیازمند قرنطینه دامی است
- تشکیل قرارگاه جهادی برای تکمیل پروژههای آموزشی خلیلآباد
- مشاهده بیشتر

