رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر شرکت توزیع برق خلیل‌آباد خبر داد:

خیز بلند خلیل‌آباد در توسعه برق خورشیدی کشاورزی

مدیر شرکت توزیع برق خلیل‌آباد گفت: در کمتر از دو ماه، تعداد نیروگاه‌های خورشیدی چاه‌های کشاورزی خلیل‌آباد از ۳۲ به ۶۶ واحد رسید؛ خیز چشمگیری که نویدبخش جایگاه برتر این شهرستان در انرژی‌های پاک است.

الیاس ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار داشت: شهرستان خلیل‌آباد در حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه برق خورشیدی در بخش کشاورزی، در آغازین ماه‌های سال ۱۴۰۴ شاهد رشد قابل توجه و چشمگیری بوده است.

وی با بیان اینکه در مدت زمانی کمتر از دو ماه، تعداد نیروگاه‌های خورشیدی نصب‌شده در چاه‌های آب کشاورزی بیش از دو برابر شده و ظرفیت تولید نیز رشدی صد درصدی را تجربه کرده است، خاطرنشان کرد: تا پایان اسفند سال گذشته، ۳۲ واحد نیروگاه خورشیدی با ظرفیت مجموع 2 هزارو 500 کیلووات به شبکه برق متصل شده بودند. 

مدیر شرکت توزیع برق شهرستان خلیل‌آباد با تاکید بر اینکه با پیگیری‌های مستمر، همکاری مؤثر کشاورزان و برنامه‌ریزی منسجم، این تعداد تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به ۶۶ واحد نیروگاهی افزایش یافت و ظرفیت تولید برق به ۵ هزار کیلووات رسید، تصریح کرد: در میان این طرح‌ها، نیروگاه تجمیعی شهر کندر که در فاز نخست خود با ظرفیت ۹۰۰ کیلووات به بهره‌برداری رسید، نمونه‌ای شاخص از الگوی مشارکت جمعی در استفاده از انرژی خورشیدی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه این نیروگاه حاصل هم‌افزایی ۹ حلقه چاه کشاورزی است که به‌صورت مشترک وارد این طرح شده‌اند، اذعان کرد: در حال حاضر نیز ۳۰ پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در چاه‌های کشاورزی در دست اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان تابستان به مرحله بهره‌برداری برسند، این پروژه‌ها به‌زودی به شبکه سراسری برق متصل خواهند شد و ظرفیت تولید برق خورشیدی شهرستان را باز هم ارتقا خواهند داد.

ابراهیمی با بیان اینکه این دستاوردها بدون مشارکت مستقیم و استقبال گسترده بهره‌برداران چاه‌های آب کشاورزی امکان‌پذیر نبود و این سطح از همراهی، شایسته قدردانی است، عنوان کرد: کشاورزان خلیل‌آبادی نه تنها مصرف‌کنندگان انرژی پاک هستند، بلکه به عنوان تولیدکنندگان مسئول در خط مقدم نهضت سبز قرار گرفته‌اند.

وی همچنین خلیل‌آباد را یکی از شهرستان‌های پیشرو در تولید همزمان محصول و انرژی سبز دانست و تشریح کرد: با تداوم این روند، انتظار می‌رود خلیل‌آباد به‌زودی عنوان نخستین شهرستان سبز استان در زمینه استفاده از انرژی‌های نوین و تجدیدپذیر را به خود اختصاص دهد.

مدیر شرکت توزیع برق خلیل‌آباد همچنین در ادامه ابراز کرد: با توجه به پتانسیل اقلیمی خلیل‌آباد و تابش قابل توجه آفتاب در طول سال، استفاده از سامانه‌های خورشیدی نه تنها راهکاری اقتصادی برای کشاورزان محسوب می‌شود، بلکه نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، مدیریت پیک بار مصرف برق و ارتقای پایداری شبکه ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه شهرستان خلیل‌آباد، به واسطه چنین دستاوردهایی، می‌تواند به الگویی ملی در اجرای موفق پروژه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی تبدیل شود، افزود: الگویی که با تکیه بر سرمایه اجتماعی، ظرفیت بومی و مدیریت هدفمند محقق شده و نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر در حوزه انرژی‌های پاک خواهد بود.

انتهای خبر/

1404-03-06 09:37 شماره خبر : 11573

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار