علی سهیلی، نماینده سمن دیدهبان شفافیت و عدالت در خراسان رضوی در گفتوگوی تفصیلی با صبح توس، اظهار کرد: شفافیت یک اصل مهم است و شفافیت آرای نمایندگان مجلس به عنوان مقدمهای برای آغاز این بحث بود.
فقط ۲ نفر از نمایندگان مشهد هزینه انتخاباتی خود را اعلام کردند
وی افزود: بسیاری از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی در میثاق نامهای در دیده بان شفافیت و عدالت متعهد شدند که در مواردی از جمله حقوق، آرا، هزینه ها، تحصیلات و هدایا عملکرد شفاف داشته باشند اما متأسفانه در شهری مانند مشهد 2 نفر از نماینده های مجلس، هزینه های انتخاباتی خود را اعلام کردند و سایرین حاضر به اعلام شفاف همین موارد هم نشدند.
نماینده دیدهبان شفافیت و عدالت در خراسان رضوی گفت: با شفافیت در صورت اجرایی شدن، معلوم می شد چرا برخی در مجلس حضور دارند و رأی نمی دهند و این نشان دهنده اهمیت پایین ماجرا برای برخی افراد است.
وی با بیان اینکه مجلس با جایگزینی طرح شفافیت قوای سه گانه، شفافیت آرای نمایندگان را به تأخیر انداخت افزود: باید ابتدای امر در مجلس حرکت به سمت شفافیت ایجاد شود اما استثنائات مطرح شده در طرح شفافیت قوای سه گانه باعث نقص در اجرای اصل شفافیت خواهد شد و چیزی از شفافیت باقی نخواهد ماند لذا اگر به حداقل شفافیت در آرای نمایندگان مجلس اکتفا می شد تداخلی با طرح شفافیت قوای سه گانه پیدا نمی کرد.
صرف چند برابر حقوق نماینده مجلس در هزینههای انتخاباتی !
سهیلی ادامه داد: شفافیت مبنای همه اتفاقات خوب اعم از عدالت و مبارزه با فساد است و مقابل روابط، رانت و تعارض منافع را می گیرد.
وی افزود: عدهای که وامدار قشرهای سرمایهدار هستند و برای ورود به مجلس چند برابر حقوق نماینده در مجلس شورای اسلامی صرف هزینههای انتخاباتی کرده قطعا مخالف شفافیت هستند چراکه شفافیت اجازه اعمال نظر در طرح ها و لوایح را نمیدهد و آرای خاص در برخی قوانین مشخص خواهد شد.
«شفافبازی» نمایشی برای حفظ میز و صندلی مسئولیت
نماینده دیدهبان شفافیت و عدالت در خراسان رضوی با اشا ره به اینکه برخی شفافیت را برای خودشان نه تنها فرصت و ظرفیت نمیدانند بلکه برای آنها شفافیت مصیبت محسوب می شود تصریح کرد: شفافیت باعث ایجاد سرمایه اجتماعی در جامعه می شود و مردم با آگاهی کامل از مبانی نظام اسلامی دفاع میکنند.
وی افزود: باید بین «شفافسازی» و «شفافبازی» و تظاهر به شفافیت بدون توجه به الزامات آن تفاوت قائل شویم چراکه شفافیت برای نظام اسلامی مایه افتخار است و افرادی از گرفته شدن میز و صندلی مسئولیتشان هراس دارند از آن گریزان هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: شفافیت در کنار قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و رفع تعارض منافع مطرح است و مکمل یکدیگر خواهد بود ولی امروز با رفع تکلیف از سوی برخی مسئولان در حال ترسیم شفافیت حداقلی و نمایشی هستند.
وی ضمن اعلام اینکه مخالفت با شفافیت مختص نمایندگان مجلس نیست افزود: در قانون شفافیت حقوق و مزایای مدیران شهرداری شاهد هستیم شورای شهر مشهد شفافیت را تصویب میکند ولی بعد از چند هفته در نشست غیرعلنی شورای شهر بار دیگر همین تبصره را تغییر مییابد و انتشار حقوق و مزایای مدیران شهرداری مشهد محرمانه تلقی میشود و متأسفانه اعلام شده تبصره شفافیت حذف نشده و پابرجا است.
عقبگرد آستان قدس و شهرداری مشهد در موضوع شفافیت
سهیلی گفت: قید و بند زدن به شفافیت اقدامی نادرست است و باعث اجرای ناقص آن برای مدیرانی است که با رأی مردم انتخاب می شوند لذا باید اراده جدی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در نهادهایی مانند آستان قدس و شهرداری در مشهد نیز شاهد عقبگرد در زمینه شفافیت هستیم و باید مطالبه ای جدی از کف جامعه و فعالان فرهنگی و اجتماعی آغاز شود افزود: در موضوعات امنیتی نیز برخی به دروغ اعلام میکنند به عنوان مثال با مصوبه شورای تأمین منطقه امکان چنین اقدامی وجود ندارد و سوء استفاده میکنند در حالیکه مردم می توانند از وجود یا عدم صدور مصوبه ای از سوی شورای تأمین مطلع باشند.
نگرانی از مسکوت ماندن کلیت طرح شفافیت در مجلس
نماینده دیدهبان شفافیت و عدالت در خراسان رضوی اظهار کرد: پاسخگویی به جامعه از سوی مسئولان می تواند آنها را در راستای دفاع از نظام اسلامی مهیا کند و قطعا شفافیت باعث تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی می شود و در ادامه نیز مردم بهترین تصمیم و دفاع از جامعه را در برابر دشمنان خواهند داشت.
وی افزود: باید جامعه به این رشد برسد که منافع کشور بر منافع منطقه و اشخاص ارجحیت دارد.
سهیلی تصریح کرد: بحث شفافیت شورای شهر و مدیریت شهر در طرح قوای سه گانه به صورت کلی مطرح شده ولی با رد شدن این طرح نگرانی از مسکوت ماندن شفافیت وجود دارد لذا باید به صورت مشخص به رفع ایرادات پرداخته شود تا به زودی نتایج مطلوب آن را در جامعه شاهد باشیم.
انتهای پیام/