به گزارش خبرنگار صبح توس؛ راهاندازی کسبوکارهای محلی با استفاده از ظرفیتهای مردمی چند سالی است که در قالب صندوقهای قرضالحسنه مردمی در سطح شهر و روستاهای شهرستان رشتخوار به همت و تلاش بسیج سازندگی این شهرستان شکل گرفته و تعداد زیادی از افراد علاقهمند به مشاغل خرد روستایی با استفاده از وامهای این صندوقها اقدام به راهاندازی کسبوکارهای محلی در منطقه خود کردند.
صندوق های قرض الحسنه «مردم دار، مردم یار» کمک شایانی به اشتغال بانوان خانه دار کرد
خانم اسماعیلی از روستای جنتآباد با اشاره به راهاندازی صندوق قرضالحسنه شهید سلیمانی در این روستای بخش جنگل رشتخوار گفت: با استفاده از تسهیلات صندوقهای قرضالحسنه مردم یار، مردمدار بسیج با راهاندازی یک کارگاه تولیدی لباس هماکنون 6 نفر بهطور مستقیم در کارگاه مشغول فعالیت هستیم و روزانه بین 50 تا 80 هزار تومان با فعالیت حدود 6 ساعت روزانه درآمدزایی داریم.
وی با تاکید بر اینکه حمایت صندوقهای قرض الحسنه کمک شایانی به اشتغال بانوان خانه دار است، اظهار کرد: قطعا بانوان در شرایط اقتصادی کنونی و مشکلات معیشت خانواده با راهاندازی صندوق های خرد روستایی کمک شایانی به معیشت خانواده خواهند داشت، که اینجا از تلاشهای مجموعه بسیج سازندگی کمال تقدیر و تشکر را داریم.
این بانوی کارآفرین در رابطه با ایجاد اشتغال بانوان در روستای خود، یادآور شد: از مبلغ 170 میلیون تومان تسهیلات صندوقهای قرض الحسنه مردم دار، مردم یار که در اختیار بانوان روستا قرار گرفت، کارگاه خیاطی راهاندازی کردیم و اکنون در حوزه تولیدات مختلف ازجمله تولید لباسهای زنانه، مردانه، مانتو و لباسهای سفارشی بیمارستان کار تولیدات در کارگاه دنبال میشود.
درآمدزایی 30 بانوی خانه دار در روستای شعبه رشتخوار
خانم رضایی از روستای شعبه با اشاره به دریافت وام 10 میلیون تومانی قرضالحسنه از صندوق روستا گفت: با استفاده از تسهیلات اقدام به خرید چرخخیاطی در روستا کردیم؛ در کارگاه روستای ما هماکنون با استفاده از تسهیلات صندوقهای قرضالحسنه 30 نفر مشغول کار و درآمدزایی خانگی هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زنان روستا در گذشته مشکلات زیادی را در حوزه اشتغال داشتند، بیان کرد: درگذشته بانوان روستای شعبه در جهت کمک به معیشت خانواده ناچار به کارگری در مزارع کشاورزی با زمانهای خیلی طولانی کار و درآمد پایین بودند، اما راهاندازی کارگاه علاوه بر امکان انجام کار منزل هم درامد زایی بیشتر و همزمان کمتری را از بانوان روستا میگیرد.
یک بانوی دیگر اهل روستای شعبه، افزود: در ساعات ابتدایی صبح از 7 تا 12 در کارگاه فعالیت میکنیم و پس ازآن علاوه بر استراحت و انجام امورات منزل ساعاتی را در بعدازظهر در کارگاه مشغول کار هستیم، هر چه زمان بیشتری را در کارگاه فعالیت کنیم به طبع درآمدزایی بیشتری نیز در سطح روستا خواهیم داشت.
با تسهیلات صندوق های قرض الحسنه برای هر روستا یک کارگاه راه اندازی کردیم
محمدرضا عباسی مقدم، کارآفرین فعال شهرستان رشتخوار در رابطه با راهاندازی کارگاههای تولیدی در سطح روستاهای مختلف در رشتخوار گفت: نزدیک 5 صندوق قرضالحسنه مردمدار، مردم یار در سطح روستاهای سنگان، شعبه، جنتآباد، جنگل و بند ازبک در سطح روستاها راهاندازی شده که با استفاده از تسهیلات این صندوقها ما برای هر روستا یک کارگاه راهاندازی کردیم.
کارگاه در حال تجهیز و افزایش نیرو است/ امکان اشتغال بانوان بیشتر در روستا را داریم
خانم محمدی بانوی کارآفرین از اعضای صندوق قرضالحسنه مردمدار مردم یار شهید سلیمانی در رابطه با ارتقای کارگاه خود گفت: کارگاه در ابتدا با یک نفر شروع به کارکرد و بعد علاوه برافزایش چرخهای خیاطی این تعداد کمکم از 3 تا 6 نفر نیز افزایش پیدا کرد و هنوز با توجه به اعلام آمادگی بانوان روستا امکان ارتقاء کارگاه نیز وجود دارد.
وی در ادامه اذعان داشت: به توجه به استقبال بانوان و هزینه های ناچیز ماهیانه که از بین اهالی برای تقویت صندوق جمع آوری می شود، امکان اشتغال بانوان بیشتر در روستا را داریم.
مردم روستا در مواقع مشکل بدون نیاز به ضامن اقدام به دریافت وام می کنند
محسن مصطفی نژاد از ساکنین روستای عشرتآباد رشتخوار و عضو صندوق شهید چوپان عشرت آباد با تقدیر از زحمات مجموعه بسیج سازندگی در رابطه با حمایت و راهاندازی صندوق قرضالحسنه در روستا، گفت: یا استفاده از تسهیلات صندوق قرض الحسنه هم اکنون از پرورش دهندگان شتر مرغ و کارآفرینان این حوزه در شهرستان رشتخوار هستیم.
وی در ادامه اظهار داشت: برای خوراک این حیوانات دچار مشکل شدم که به صندوق شهید چوپان روستای عشرت آباد مراجعه کردم و درخواست وام کردیم، با 5 میلیون وام مشکل خوارک شتر مرغ ها برطرف شد.
مصطفی نژاد به سهولت دسترسی مردم روستا بدون نیاز به ضامن به وام های اشتغال زا از طریق این صندوق ها اشاره کرد و تصریح کرد: مردم روستا در مواقع مشکل بدون نیاز به ضامن اقدام به دریافت وام می کنند، که علاوه بر رفع مشکل با اقساط حدود 100 هزار تومان با بهره بسیار پایین کار بازپرداخت وام ها را انجام می دهند.
50 صندوق قرضالحسنه مردمی در رشتخوار راهاندازی شده است/ 2500 نفر از مزایای صندوقهای قرضالحسنه مردمدار، مردمیار بهرهمند شدهاند
سلمان حیدری تسهیلگر بسیج سازندگی ناحیه رشتخوار در رابطه با تعداد صندوقهای قرضالحسنه مردمدار، مردم یار و ایجاد اشتغال این صندوقها در رشتخوار، گفت: صندوق قرضالحسنه مردمدار، مردم یار از سال 1396 راهاندازی شده و تعداد 50 صندوق قرضالحسنه در 150 گروه و بهرهمندی 2500 نفر از مزایای این صندوقها میباشند.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت این صندوق ها توسط خود مردم است، بیان کرد: هدف از راهاندازی صندوقها مدیریت منابع مالی، ارتقاء معیشت مردم، افزایش سطح مهارت و ایجاد اشتغال خرد محلی است.
حیدری در پایان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اقدامات بسیج سازندگی احیای فرهنگ قرض الحسنه است، یادآور شد: هم اکنون موجودی صندوقهای قرض الحسنه بسیج مردم دار، مردم یار در رشتخوار بالغ بر 2 میلیارد تومان سرمایه در گردش است.
انتهای پیام/4009