به گزارش صبح توس؛ امروز نخستین همایش تخصصی مدیران هنرستانهای فنی و کار و دانش معاونین آموزشی و کارشناسان فنی و حرفهای و کار و دانش ادارات قطب شهید مدرس به میزبانی آموزش و پرورش کاشمر و با حضور مسئولین استانی در مرکز آموزشی و رفاهی فرهنگیان شهرستان برگزار شد.
در این همایش مصطفی آذرکیش با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب خراسان رضوی و وجود مشکلات در مبحث فضا و تجهیزات و نیروی انسانی هنرستانها اظهار داشت: در سال جاری 86 میلیارد تومان جهت تجهیزات هنرستانها به استانها اختصاص یافته و به حساب استانها واریز شده است.
مدیر کل دفتر آموزشهای کار دانش وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: حدود 70 میلیارد دیگر هم بزودی وارد حساب استانها میشود که برای یک سال واقعا عدد قابل توجهایی است ضمن اینکه خیرین هم در کنار ما هستند مخصوصا که حرکت جدید خیرین آموزش و پرورش، هنرستان سازی است و قطعا آینده بسیار خوبی در این حوزه خواهیم داشت.
وی گفت: چندین سال بود که نمیتوانستیم استادکار استخدام کنیم به جهت اینکه استخدامها از لیسانس به بالاتر بود اما با همکاری مسئولین توانستیم در یک مرحله 1800 نفر استاد کار و سال بعد 1100 نفر جذب کنیم و اکنون 16 هزار هنرآموز و 25 هزار استاد کار در کشور نیاز داریم.
آذرکیش تأکید کرد: امروز نیاز و ضرورت است که دغدغه اشتغال فرزندانمان را داشته باشیم، نه اینکه بعضی والدین به دنبال این باشند که کدام رشتهها پرستیژ بیشتری دارند!
وی افزود: هیچ کدام از مهارتهایی که هنرجویان ما آموزش میبینند و یاد میگیرند دورریختنی نیست بلکه فرزندان ما مهارتهای زندگی را برای مقابله با چالشهای آینده یاد میگیرند و یکی از اولویتهای ما آموزش کارآفرینی است.
مدیر کل دفتر آموزشهای کار دانش وزارت آموزش و پرورش ابراز کرد: اولویت نخست ما اشتغال و حاکمیت برنامه محوری به جای کتاب محوری است که مانند دانشگاه سرفصل های آموزش را به هنرجویان بدهیم و قطعا متناسب با استاندارد و سرفصلها بهترین محتوا تولید میشود.
وی گفت: در حوزه مشارکت اولیاء و دستگاه اجرایی و مسئولین سه گام اساسی باید برداشته شود که نخست حساس سازی و مطرح کردن نیاز و دوم ارائه دانش و آگاهی لازم و سوم نقش پذیری مشارکت کنندگان است تا بویژه والدین با آگاهی بیشتری به موفقیت فرزندان خود کمک کنند.
آذرکیش بیان داشت: بهترین کارخانهها در کنار خط تولید یک خط آموزش هم دارند و در اهمیت آموزش لازم است گفته شود که اکنون 38 درصد دانشآموزان ما در هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای آموزش و پرورش مشغول به تحصیل و فراگیری هنر کسب و کار هستند.
وی با اشاره به آموزشهای حضوری و غیرحضوری و الکترونیکی و ویدئو کنفرانس یادآور شد: نیاز امروز جامعه ما این است که جایگاه و منزلت و ارزش کار و مهارتهای زندگی را به فرزندانمان هم یاد دهیم و هم یادآوری کنیم.
در ادامه همایش رضا صابری اظهار داشت: ما تلاش میکنیم با بهره گیری از ظرفیت خوب هنرستانهای فنی و حرفهایی و کار و دانش و بر اساس باور قلبی که به طرح توسعه متوازن داریم پیشرفتهای خوبی در خراسان رضوی داشته باشیم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در سال جاری چالشهای عمده ما منابع انسانی، کمبود فضا و تجهیزات و آموزش نیروی انسانی یا توانمندسازی نیروی انسانی متناسب با تغییر کتب درسی است که باید با برنامه ریزی صحیح مرتفع شود.
وی با اشاره به لزوم کیفیت افزود: با وجود اینکه حدود سه ماه از آغاز سال تحصیلی میگذرد اما هنوز برخی از کتب هنرستانهای ما به دست هنرجویان ما نرسیده بنابراین ضروری است که رفع مشکلات توزیع کتب در اولویت مسئولین مربوطه قرار بگیرد.
صابری بیان داشت: با وجود مشکلات ذکر شده، خراسان رضوی موفق شد در حوزه توسعه متوازن عدد 41.10 درصد را به نزدیک 43 درصد برساند و این واقعا مهمی است که قابل پیش بینی بود و نتیجه تلاش همه همکاران ما بویژه قطب شهید مدرس است.
وی یادآور شد: امید است که با برگزاری این همایشها به راهبردهای مشخصی برسیم تا مشکلات هنرستانهای ما را کمتر کند.
در این همایش علی طاهریان اظهار داشت: مدتی بود که رشتههای مهارتی و هنرستانها به فراموشی سپرده شده بود اما با برنامهریزیهای انجام شده و اجرای طرح توسعه متوازن، مدیران و مسئولین مربوطه در جذب دانشآموزان و ایجاد رشتههای جدید و توسعه هنرستانها گام های بلند و مؤثری برداشتند.
رئیس آموزش و پرورش کاشمر با اشاره به کمبود کارگاهها و تجهیزات لازم این حوزه گفت: متأسفانه اقدام مناسبی که هماهنگ با این مهم باشد انجام نگرفت و نقض بزرگی در حوزه توسعه متوازن است و نیاز به توجه ویژه دارد.
وی با بیان اینکه از نظر فضا و ساختار فیزیکی در ادارات با مشکل مواجه هستیم افزود: بعضی رشتهها مانند تعمیرات موبایل و مکانیک را نهایت تا سه دوره میتوان در شهرستانها برگزار کرد چرا که بعد از مدتی نیاز به این رشتهها در شهرستان اشباع میشود.
طاهریان در پایان یادآور شد: در شهرستانها نیاز به رشتههای جدید وجود دارد و ضروری است که به این مهم هم توجه شود.
گزارش: حوریه صادقی
انتهای پیام/