امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی:
اوضاع فرهنگی بعضیاز دانشگاهها بهگونهای شده که دانشجویان انقلابی حتی جرأت اعتراض کردن بهناهنجاریها را هم ندارند

امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی گفت: وضعیت فرهنگی در دانشگاهها بهگونهای شده که دانشجویان انقلابی و تشکلهای اسلامی جرأت نمیکنند در خصوص موضوع تفکیک جنسی در دانشگاهها، مطالبه یا حتی سخنی بر زبان بیاورند.
به گزارش صبح توس، به نقل از فریادها، شب گذشته حجت الاسلام سید اباصالح راجی امام جماعت مسجد امام رضا (ع) دانشگاه فردوسی مشهد در سخنانی کوبنده که مابین نمازجماعت مغرب و عشاء این دانشگاه ایراد شد، لب به انتقاد از مسئولین فرهنگی دانشگاه گشود و اظهارداشت: دوران جوانی دورهای خاص از زندگی است و فرصتها و تهدیدهای زیادی هم در این دوران وجود دارد. درباره فرصتها به تفصیل صحبت شده اما یکی از جدیترین تهدیدهای دوران جوانی، مباحث مربوط به خطرات جنسی این دوره است.
وی افزود: اگرچه اسلام هم در زمینه پیشگیری از این خطرات، دستورات دارد و هم در زمینه درمان آن، اما چون پیشگیری مقدّم بر درمان است، باید به راههای جلوگیری از پیش آمدن موقعیتهای بحرانساز، توجه ویژه تری داشت.
حجت الاسلام راجی با اشاره به آیه سیام سوره نور خاطرنشان کرد: پیشگیری از نگاه به نامحرم و رعایت پوشش دو رکن اساسی جلوگیری از سقوط به ورزطه گناهان جنسی است؛ همانطور که خداوند متعال میفرماید «قُل لِلمُؤمِنینَ یَغُضّوا مِن اَبصارِهِم وَ یَحفُظوا فُروجَهُم ذلِکَ أَزکی لَکُم إِنَّ اللهَ خَبیرٌ بِما یَصنَعون» یعنی مومنین باید مراقب نگاههایشان باشند و حجاب خود را رعایت کنند. این شامل بر هردو جنس است و هیچکس از این قاعده مستثنی نیست.
وی ادامه داد: تاحدی رعایت این دو اصل در اسلام مورد توجه قرار گرفته است که در حدیثی گفته شده که اگر خانمی مدتی بر روی یک نیمکت نشسته و اکنون از جا بلند میشود، مردان مدتی صبر کنند و بلافاصله بر روی آن صندلی ننشینند؛ چرا که حتی گرمای بدن زن نیز بر مرد تأثیرگذار است.
امام جماعت دانشگاه فردوسی مشهد «عدم اختلاط دختر و پسر» را سادهترین راه پیشگیری از وقوع خطرات ویرانکننده جنسی برای جوانان خواند و تصریح کرد: رعایت دو نکته که گفته شد، در مواردی ممکن است برای فرد ایجاد زحمت کند؛ بنابراین همواره سادهترین راه برای اینکه اصلا زمینه گناه برای کسی فراهم نشود، این است که دختر و پسر با یکدیگر اختلاط و ارتباط نداشته باشند.
وی تاکید کرد: جوانان زیادی هستند که پس از ورود به دانشگاه و در اثر ارتباط با نامحرم، اسیر احساسات کاذب شده و تعلّق خاطری که برای آنها بهوجود میآید، مانع از کار و تحصیل و عبادتشان میشود.
حجت الاسلام راجی با بیان آنکه حتی غربیها نیز به مضرّات اختلاط دختر و پسر پی بردهاند، گفت: در سال 2001، مؤسسه تحقیقاتی سازمان ملی آموزش عالی آمریکا بر روی 270 هزار دانشجو و دانشآموز این کشور پژوهشی انجام داد و در آخر به این نتیجه رسید که پس از شش سال، در 53 رشته دانشگاهی، دانشجویانی که در کلاسهای تک جنسیتی حضور داشته بودند، نمراتی بهمراتب بهتر از دیگران کسب کردهاند.
وی ضمن اشاره به نتایج پژوهش مشابهی که سال 2011 در دانشگاه Steaks انگلستان اتفاق افتاده بود، بیان کرد: در مقطعی مدیریت دانشگاه تصمیم گرفت دانشجویان پسر و دختر را در کلاسی بهصورت جدا و در کلاسی دیگر بهصورت مختلط سازماندهی کند. در انتها مشخص شد معدل دانشجویانی که در کلاسهای تفکیک شده درس میخوانده اندُ، بهطور متوسط بیش از 7٪ رشد داشته است.
حجت الاسلام راجی نتیجه گرفت: این آمار مربوط به غرب است؛ غربی که خود مبدع نظریه اختلاط دختر و پسر در مراکز آموزشی و بزرگترین نظریهپرداز و اشاعهدهنده این فرهنگ است، امروز به این نتیجه رسیده که مراکز آموزشی تفکیک جنسیتی شده رشد علمی بهتری دارند.
امام جماعت مسجد امام رضا (ع) دانشگاه فردوسی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در شرایطی که آنها از حرفهای باطل خود عقبنشینی کردهاند، برخیها در کشور امام زمان (عج) و آن هم در شهر مشهد که پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، طوری رفتار میکنند که بهنظر میرسد از غربیها در عمل به این اندیشههای باطل راسختر هستند. اوضاع بهگونهای شده که دانشجویان انقلابی و تشکلهای اسلامی حتی جرأت نمیکنند در خصوص موضوع تفکیک جنسی در دانشگاهها، مطالبه یا حتی سخنی بر زبان بیاورند.
وی افزود: بهخاطر برخی سوء مدیریتهایی که بهطور معمول وجود داشت، برخی تشکلها، بعضی از کانونها و حتی تعدادی از مراکز بهظاهر علمی دانشگاه بدترین ارتباطها را بین اعضای خود داشتند وهیچکس هم حق اعتراض نداشت اما اقدام جدید مسئولان دانشگاه که گسترش فضای اختلاطی دانشجویان دختر و پسر به خوابگاهها، سلفها و... را به نظرسنجی گذاشته اند، واقعا اقدام عجیبی و تأمل برانگیزی است. کاش قبل از ایناقدام، دوستان به این سؤال ما جواب میدادند که ما در کدام کشور زندگی میکنیم و در چه کشوری نماز میخوانیم؛ چرا که اگر اینجا مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام و پایتخت زیارتی کشور امام زمان (عج) است، نباید دانشگاههایی به سبک غربی در آن وجود داشته باشند، اگرچه حتی غرب هم – چنانچه گفته شد - به مضرات این اختلاطها پی برده است.
حجت الاسلام راجی در انتها خاطرنشان کرد: امیدواریم این نظرسنجیها تنها اشتباهی از ناحیه مدیران دانشگاه بوده باشد و قصد این دوستان، این نباشد که فضای فرهنگی دانشگاه ما دچار بحرانهای بیشتری شود.
انتهای پیام/