رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/08/24 Thursday - 2024 14 November الخميس ، 12 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-22 06:00 شماره خبر : 9441 https://sobhtoos.ir/short/VMlxl 0
عضو کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس مطرح‌کرد:

عضو کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس با اشاره به سرمایه‌گذاری دشمن بر بحث افغان‌هراسی، عنوان کرد: برخی در داخل کشور، همسو با دشمن عمل می‌کنند و این موجب تلاطم میان اتباع و ملت ایران در داخل و همچنین ایجاد بحران با همسایه شرقی‌مان در خارج از مرزها می‌شود.

ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره به مصاحبه اخیرش پیرامون اینکه پنج درصد از ایرانی‌ها معادل ۳۵ درصد از مصرف نان کشور را در اختیار دارند، اظهار کرد: شاید یکی از مواردی که بتوان برای مصرف غیرمتعارف نان در نظر گرفت، حضور اتباع غیرمجاز باشد لذا باید مراقب بود تا هزینه‌های اضافی برای تأمین نان این افراد از یارانه‌های کشور نرود.

نیاز کشور به اتباع خارجی برای 37 شغل 

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر برای 37 شغل نیاز به اتبای مجاز داریم و اگر نباشند دچار بحران‌های عدیده می‌شویم، عنوان کرد: همان طور که اتباع نیاز به حضور در کشور ما دارند، کشور ما نیز نیازمند حضور اتباع مجاز است لذا باید حقوق این افراد را بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب در مورد امت اسلامی و همچنین مطابق با قوانین و اصول اسلامی به رسمیت بشناسیم.

 نماینده مردم تیران، کرون و نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه‌گذاری دشمن بر بحث افغان‌هراسی، عنوان کرد: برخی از دوستان غافل در داخل کشور، همسو با دشمن عمل می‌کنند و این موجب تلاطم میان اتباع و ملت ایران در داخل و همچنین ایجاد بحران با همسایه شرقی‌مان در خارج از مرزها می‌شود.

وی با اشاره به عدم انگشت‌نگاری، چهره نگاری و ثبت مشخصات و محل سکونت اتباع غیر مجاز از خطرات و بحران‌هایی که ممکن است با عدم ساماندهی وضعیت اتباع به وجود آید، هشدار داد و خواستار برخورد جدی با اتباع غیرمجاز شد.

آمار سیاه از تعداد اتباع در ایران

ابوترابی در مورد وضعیت اتباع غیرمجاز در ایران نیز اظهار کرد: طبق گزارش‌های وزارت کشور، تعداد اتباع مجاز و غیر مجاز حدود پنج میلیون نفر است، البته برخی دستگاه‌های نظارتی دیگر معتقدند که هفت میلیون اتباع مجاز و غیرمجاز در کشور سکونت دارند؛ این آمار که دقیقاً قابل تایید نیست، به آمار سیاه شناخته می‌شود. 

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر یک میلیون 750 هزار اتباع مجاز در کشور سکونت دارند، عنوان کرد: اتباع در حال حاضر به کسب و کارهایی مشغول هستند که حق ایرانی‌هاست از این رو در طرح ساماندهی کارفرما موظف است ابتدا در سامانه به مدت 20 روز اعلام کند که نیازمند نیروی کار است و اگر فردی ایرانی در آنجا مشغول نشد، کارفرما می‌تواند نیرویی از اتباع استخدام کند.

ورود به سیاهچاله کهنسالی عامل کمبود نیروی کار است

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر برخی شهرستان‌ها با بحران کمبود نیروی کار مواجه هستند، ابراز کرد: کمبود نیروی کار حاصل این امر است که کشور ما وارد سیاهچاله کهنسالی می‌شود.

 وی با تأکید بر ساماندهی اتباع خارجه، خاطرنشان کرد: کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تاکنون ۲۰ ماده از ۶۳ ماده طرح ساماندهی اتباع خارجی را پیش برده است و امیدواریم که این طرح به زودی به سرانجام برسد.

ابوترابی با اشاره به تجربیات کشورهای مختلف در زمینه جذب و ساماندهی اتباع خارجی، ادامه داد: 75 درصد جمعیت کشور امارات، 80 درصد جمعیت کشور قطر، 25 درصد جمعیت کشور آلمان را اتباع تشکیل می‌دهند هنچنین کشور ترکیه به شدت به سمت جذب اتباع پیش می‌رود. 

تبدیل تهدید حضور اتباع خارجی به فرصت

وی خاطرنشان کرد: ما مطالعات دقیقی با کشورهای موفق در زمینه ساماندهی اتباع انجام داده‌ایم و تلاش کرده‌ایم با تکیه بر این تجربیات، اتباع خارجی را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل کنیم.

این نماینده مجلس تأکید کرد: اتباع خارجی می‌توانند به عنوان نیروی کار ساده و حرفه‌ای به کشور کمک کنند. امروز کشور ما به شدت به نیروی کار ساده نیاز دارد و این افراد می‌توانند در بخش‌های مختلف به اشتغال پرداخته و کمبودهای بازار کار را پوشش دهند. علاوه بر این، ما به سرمایه‌گذاران، ورزشکاران، هنرمندان، متخصصان و حتی پزشکان نیز به عنوان مهمان ویژه اقامت اعطا می‌کنیم.

لزوم جذب متخصصان خارجی

وی در ادامه افزود: بحث متخصصان خارجی نیز بسیار حائز اهمیت است. ممکن است فردی در برخی زمینه‌ها مانند جوشکاری یا مرمت‌های خاص تخصص داشته باشد، اما سواد لازم را نداشته باشد. کشورهای اروپایی مانند آلمان به خوبی این مسئله را حل کرده‌اند. در آلمان دیگر به مدرک و سواد فرد نگاه نمی‌شود، بلکه اگر کسی در تخصصی مهارت داشته باشد، حتی اگر سواد رسمی نداشته باشد، او را پذیرفته و آموزش‌های لازم را به او ارائه می‌دهند.

ابوترابی با اشاره به برخی بحران‌های موجود در کشور در زمینه‌های خاص، به لزوم جذب متخصصان اشاره کرد: در برخی حوزه‌ها مانند مرمت‌های خاص، دچار بحران هستیم و نیاز به متخصصانی داریم که می‌توانند از کشورهای دیگر وارد کشور شوند و این مشکلات را حل کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار