به گزارش صبح توس به نقل از  بصیرسبزوار، ولی الله جغتایی در نشست خبری به مناسبت روز ملی دامپزشکی اظهار داشت: وظایف دامپزشکی در سه محور اصلی حفظ وحراست از سرمایه دامی کشور ، کنترل ومبارزه با بیماری های مشترک بین انسان ودام وحفظ بهداشت وسلامت فراورده های خام دامی طبقه بندی شده است.   وی در تشریح ظرفیت دام در سبزوار عنوان کرد: در حال حاضر 350 هزار راس دام سبک و11 هزار دام سنگین در شهرستان وجود دارد که به ترتیب 4.5 و3 درصد ظرفیت استان را به خود اختصاص داده است.   وی به وجود 353 واحد تولید مرغ گوشتی اشاره و بیان کرد: سبزوار از حیث تولید گوشت مرغ قطب استان است ومازاد تولید شهرستان به سایر نقاط استان وتهران صادر می شود.   وی ادامه داد: در حال حاضر واحد های مرغداری  سبزوار با ظرفیت 3/5 میلیون جوجه ریزی در هر دوره قادر به تامین نیاز گوشت مرغ استان هستند.   وی وجود یک واحد تولیدی مرغ مادر را منبع تغذیه خوبی برای مرغداری ها دانست وافزود: این واحد تولیدی با ظرفیت تولید  35 هزار جوجه یک روزه گوشتی توان خوبی در تغذیه واحد های مرغ گوشتی شهرستان دارد.   وی با اشاره به اینکه قسمت اعظم دام در شهرستان به صورت عشایری وسنتی نگهداری می شوند تصریح کرد: به علت خشکسالی های پیاپی مشکلات فراوانی برای دامداران به وجود امده که این امر سبب تغییر شغل و یا کوچ به مناطق دیگر شده واین مشکل دامداری شهرستان را در سالهای اینده تهدید می کند.   جغتایی با اشاره به کنترل بیماری های مشترک بین انسان ودام خاطرنشان کرد: 8 واحد واکسیناسیون اقدام به 91 هزار و900نوبت واکسینه دام های سبک وسنگین در برابر بیماری های مختلف از جمله تب برفکی تب مالت و... کرده اند.   وی ادامه داد: 450 واحد عرضه فراورده های دامی در سبزوار وجود دارد که در در بازدید های اکیپ های نظارتی 27 هزار و385 کیلوگرم انواع گوشت قرمز مرغ وماهی به دلیل فاسد بودن وعدم شرایط مناسب در نگهداری از چرخه عرضه خارج شده اند.   رییس شبکه دامپزشکی به وجود 7 مرکز جمع اوری شیر در سبزوار با ظرفیت جمع اوری روزانه 60 تن در روز اشاره وافزود: متاسفانه به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی در شهرستان شیر جمع اوری شده به دیگر شهرستان ها فرستاده می شود که این امر با عث بروز مشکلات بهداشتی وهمچنین افزایش قیمت دراین محصولات می شود.     انتهای پیام/