به گزارش صبح توس؛ یکی از دغدغههای مدیران شرکتهای دانشبنیان در روند اخذ مجوزها امضاهای طلایی مدیران دولتی است که در بخش خصوصی ذیالنفع هستند و بخاطر تعارض منافع در مسیر شکلگیری شرکتهای دانشبنیان در راستای افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات سنگاندازی میکنند.
در این رابطه رضا قنبری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در گفتگو با صبح توس اظهار کرد: مانعزدایی و پشتیبانی از تولید سرلوحهای ارزنده در حوزه تحقق تولید داخلی است؛ یقیناً دولت برای برطرفسازی معضلات اقتصادی و صنعت نیازمند بخش خصوصی فعال و چابک در زمینه حل مسئله است.
ضرورت هموارسازی مسیر فعالیت شرکتهای دانش بنیان
وی افزود: فعالیت خلاقانه و سازنده شرکتهای دانشبنیان به معنای واقعی کلمه امیدآفرین و نجاتبخش کشور در پساکرونا و دوران اوج جنگ اقتصادی است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: با احداث کارخانههای نوآوری بر اساس تواناییهای استانی؛ المان و ابزارهای اولیه برای فرهنگسازی تولید و فاصله از مصرفگرایی در اختیار نسل اول شرکتهای دانش بنیان قرار گرفته است.
تأمین و تسهیل فضای کسب و کار
وی افزود: کارخانه نوآوری مشهد منبع سرمایهای ملی است و به دلیل جانمای مناسب این کارخانه در نزدیکی دانشگاه فردوسی مشهد بهترین بستر برای ورود سرمایههای علمی کشور به بازار کار است.
قنبری خاطر نشان کرد: ایران، رتبه 67 شاخص نوآوری بینالمللی را دارد و این در صورتی است که در سال 1396 رتبه 135 بودیم و در حوزه تأمین و تسهیل فضای کسب و کار نیز در رده 135 دنیا قرار گرفتهایم.
وی افزود: در حوزه منابع انسانی و پژوهش رتبه چهلام و در بحث بژوهش جایگاه 16 جدول بینالمللی را به خود اختصاص دادهایم.
ساختار مجوزهای دولتی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان منسوخ شده است
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: ساختار مجوزهای دولتی برای شروع فعالیت شرکتهای دانش بنیان منسوخ شده و قدیمی است.
وی افزود: زیرساخت فیزیکی مهمترین عامل در بحث افزایش سطح بازدهی شرکتهای دانش بنیاد در کشور است، در اکثر پارکهای علمی فناوری کشور معضل کمبود فضای کاری به شدت مشهود است.
جامعه دانش بنیان خواستار حمایت دولت است نه شراکت!
قنبری تأکید کرد: ذات شرکتهای دانش بنیان در خصوصی بودن مدیریت و حوزه فعالیت آنها معنا پیدا میکند، لذا ای شرکتهای نوآور خواست حمایت دولت هستند نه شراکت، چراکه اکنون بیشتر ارگانها و سازمانهای دولتی در روند صدور مجوز، با شرکتهای دانش بنیان به رقابت میپردازند.
وی افزود: بایستی همکاری شرکتهای دانش بنیان با یکدیگر از مجموعه پارکهای علمی و فناوری و کارخانه نوآوری به سطح کشوری ارتقا یابد، چراکه در اکوسیستم بخش تولید، همواره تعامل شرکتهای دانش بنیان تثبیت شده با شرکتهای نوظهور موجب ایجاد بنیه اقتصادی و ایدهپردازی در صنعت میشود.
حضور شرکتهای دانش بنیان درساختار سیاستگذاری صنعت ملی
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: دولت باید به شرکتهای دانش بنیان از طریق حضور آنها در لایههای حکومتی و سیاستگذاری برای بخش تولید وصنعت احترام بگذارد و به تعهدات خود عمل کند.
وی افزود: تحریمهای آمریکا علیه ایران بر محور تضعیف بخش صنعت و تولید ملی بود و تنگتر شدن عرصه واردات در کشور موجب ظهور اعتماد به نفس در شرکتهای دانش بنیان شد.
قنبری تشریح کرد: از این رو تبدیل تحریم به فرصت نه تنها در شعار بلکه در عمل توسط شرکتهای دانش بنیان به تحقق پیوست.
انتهای پیام/