به گزارش صبح توس؛ ظهر امروز حجتالاسلام جلیل محبی، دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور با جمعی از فعالان فضای مجازی خراسان رضوی در اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی دیدار کرد و پیرامون چالشهای پیش روی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر بحث و گفتوگو شد.
در این جلسه که ابتدای با سؤالات حضار آغاز شد، مجتبی رحیم زاده یکی از فعالان رسانهای اعلام کرد: ما ستاد امربهمعروف را نمیبینیم و بیشتر این ستاد سیاست سکوت را در پیش گرفته است بهعنوانمثال در خصوص تخریبهای گسترده مساجد و حسنیه های بافت پیرامون حرم رضوی توسط شهرداری مشهد هیچگونه موضعگیری توسط ستاد امربهمعروف و نهی از منکر شاهد نبودیم.
در ادامه محمد صدوقی یکی دیگر از فعالان فضای مجازی ضمن اشاره به اقدامات سیاسی که توسط برخی افراد مشغول در ستادهای امربهمعروف و نهی از منکر برای رسیدن به اهداف شخصی انجام میشود، گفت: نگذارید ستادهای امربهمعروف سیاست زده شوند و نگذارید چهره این نهاد انقلابی با سیاسیکاری تخریب شود.
پس از آن خانم اسماعیلی یکی دیگر از فعالان فضای مجازی خواست تا ستاد امربهمعروف و نهی از منکر بیشتر دیده شود و از انفعال خارج شود و گفت: طلایهداران امربهمعروف و نهی از منکر با حمایت مستقیم آیتالله علم الهدی در خراسان رضوی تشکیل شد اما شما در ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشوری، طلایهداران امربهمعروف را تضعیف کردید و جلوی اقدامات آنها را گرفتید!
حجتالاسلام جلیل محبی، دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور در ادامه در پاسخ به انتقادات صورت گرفته از این ستاد اظهار کرد: در جامعه مطرح میشود که امربهمعروف و نهی از منکر مرده است که این اظهار نظر به دلیل سکوتی است که ما کردهایم و بیان میشود امر الهی مرده است.
وی در جواب این سؤال که چرا ستاد امربهمعروف و نهی از منکر به موضوعات مختلف ورود نمیکند، گفت: این ستاد فقط وظیفه احیای امربهمعروف و نهی از منکر را بر عهده دارد و نمیتواند به تمام حوزهها مانند تخریب مساجد و ... ورود داشته باشد.
حجتالاسلام محبی ضمن انتقاد از بودجه کم این ستاد و تعداد کم کارمندان آن، تصریح کرد: تعداد افراد فعال در ستاد مرکزی امربهمعروف و نهی از منکر چیزی حدود 50 نفر است که از این تعداد تنها ۲۰ نفر وظیفه محتوایی دارند و این کمبود نیرو در استانها نیز بیشتر است.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: در خصوص اهمیت امربهمعروف و نهی از منکر، امام خمینی(ره) فرمودند که باید وزارت خانهای با نام امربهمعروف و نهی از منکر ایجاد شود که متأسفانه این امر محقق نشد اما با این وجود در حال حاضر انتظاراتی که از ستاد امربهمعروف میرود در حد همان وزارت خانهای است که امام(ره) دستور تشکیل آن را داده بودند.
وی ضمن تأکید بر ماهیت فرهنگی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر، یادآور شد: در جلسهای که در ابتدای تشکیل این ستاد با مقام معظم رهبری(مدظله) برگزار شد، ایشان تأکید داشتند که تنها این ستاد وظیفه احیای امربهمعروف و نهی از منکر را بر عهده بگیرد و نباید اقدامات عملیاتی داشته باشد لذا این ستاد یک ستاد فرهنگی است.
حجتالاسلام محبی عنوان کرد: شما میتوانید از ما بپرسید که چرا پس از 26 سال از تشکیل این ستاد هنوز مردم امربهمعروف و نهی از منکر نمیکنند از این رو باید توجه داشته باشیم که در ابتدای تشکیل ستاد امربهمعروف تنها ۱۳ درصد مردم وقتی اسم امربهمعروف را میشنیدند یاد امام حسین(ع) میافتادند و بقیه یاد گشت ارشاد و اقدامات اینچنینی میافتادند اما در حال حاضر این درصد رو افزایش است.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه میزان امربهمعروف و نهی از منکر در جامعه رو به افزایش است، گفت: پس از اقدامات فراوان توانستهایم در بخش نخبگانی کشور میزان و اهتمام به امربهمعروف و نهی از منکر را افزایش دهیم و امیدواریم این موضوع به آحاد جامعه نیز سر ریز کند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا گروههای طلایهداران امربهمعروف و نهی از منکر را تضعیف کردید و جلوی اقدامات آنها گرفته شده است، گفت: بودجه و نیروی انسانی ستادهای امربهمعروف و نهی از منکر محدود است و از طرف دیگر اقدامات عملیاتی وظیفه ستادها نیست با این وجود این اختیار به ستاد استانی داده شده که با توجه به تأکید آیتالله علم الهدی، نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی، فعالیت گروههای طلایهداران امربهمعروف و نهی از منکر ادامه داشته باشند.
انتهای پیام/