حجتالاسلام مهدی قربانی، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور در گفتوگو با صبح توس در رابطه با توهین به مجلس حضرت زهرا (س) گفت: با توجه به توییتی که من مشاهده کردم در آن انصافاً اگر بخواهیم از چند جهت نگاه کنیم، توهین هست. جهت اول که توهین صورت گرفت است خط اول توییت هست.
وی ادامه داد: تشبیه مجالس اهلبیت به نمایش خود توهین است درحالیکه از ابتدا برگزاری اینگونه مراسمات مورد تأکید ائمه بوده و به نحوی ارتقاء شعور بین مردم است. عزاداری مورد تأکید ائمه بوده است و این پیوند شعوری به ماجرا و علاقه مردم به اهلبیت بهواسطه لطف پیامبر و ائمه به آنها و نجات دادن از مسیر جهل بعد شور ماجرا است.
قربانی اضافه کرد: تشبیه چنین مراسمی به نمایش دو حالت دارد، یا کسی که این مطلب را نوشته جاهل و ناآگاه نسبت به اهلبیت و مجالس اینچنینی هست و یا کاملاً آگاه و مغرضانه این کار را انجام داده است.
وی تأکید کرد: وقتی امام خمینی میفرمایند هر چه داریم از محرم و صفر است، منظور از محرم و سفر مراسمات برگزار شده در این ایام است و یادآوری درسهای عاشورا است که باعث معرفت دینی میشود و مجلس حضرت زهرا (س) نیز همین است درحالیکه امام زمان (عج) در رابطه با حضرت زهرا (س) میفرمایند که مادرم برای ما اسوه و الگو است.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور خاطرنشان کرد: هر چه هست کار منفی و ناجوری بوده است که نباید این مطلب منتشر میشد.
وی با اشاره به جایگاه علمی آیتالله صدیقی در مورد نکته دوم گفت: مردم بارها پای صحبتهای آیتالله صدیقی بودهاند و از معرفتی و عاطفی از ایشان بهره میبردند، ایشان بعد صحبتهایی که درباره ارتحال علامه مصباح یزدی زدند به ایشان حملاتی صورت گرفت که دلیلش هم این بود که خود آیتالله مصباح یزدی خار چشمی برای بسیاری از دشمنان انقلاب بود و بارها سعی در ترور شخصیتی ایشان داشتند، این بار سعی کردند با حمله به آیتالله صدیقی به اهداف خود در رابطه با آیتالله مصباح برسند.
قربانی اضافه کرد: بعد از آن صحبتهای آیتالله صدیقی منصفانه درباره مطالبی که ذکر کرده بودند صحبت کردند، در مطالب دینی ما نیز هست که همهچیز را همهجا نباید گفت و باید شخصیت مخاطب را در نظر گرفت و آنهایی که ظرفیت کمتری دارند برداشتهایی از صحبتهای ایشان داشتند.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور بیان داشت: جایگاه سومی که توهین صورت پذیرفته است به نحوه برگزاری مراسم شهادت حضرت زهرا (س) توسط رهبر انقلاب است. رهبر انقلاب بسیار عاقلانه و منطقی قضایای کشور را رصد میکنند و یکی از موضوعات کرونا است.
وی تأکید کرد: خیلی از مردم که در مسیر انقلاب هستند یا در کشور زندگی میکنند و نظرات متفاوتی دارند، حرف ایشان را بهعنوان حرف اول و آخر قبول دارند و رفتار ایشان را بهعنوان الگو قبول دارند، حال و با این اوضاع وقتی ایشان خودش پیشقدم میشود و مراسمی را بر اساس پروتکلهای دولت انجام میدهد و از طرفی دغدغه دارد که این مراسم برگزار شود، اعلام این است که بالاخره باید با شرایط متفاوت هم تعظیم شعائر با اشکال مختلف برگزار کرد.
قربانی افزود: این نوع برگزاری مراسم را نیز بهصورت نمایش نشان دادند چه جاهلانه و چه مغرضانه بار معنایی خوبی ندارد و جا دارد در این رابطه صحبت شود و قضاوت شود و افراد نیز بدانند نتیجه صحبتهایشان چه بار معنایی دارند
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور با اشاره به جمله آخر این توییت تأکید کرد: وقتی جملهای را یک نفر در فضای مجازی که امروزه از فضای حقیقی مهمتر شده است باید به تأثیرات جمله خودش دقت داشته باشد، جمله آخر که مینویسد همینقدر تباه را باید با دیگر جملهها دید.
وی بیان داشت: وقتی اول مطلب عزاداری را نمایش میخواند و در آخر، این جمله را استفاده میکند، بهعنوان یک خواننده این مطلب را به معنای وجود جلسهای تهی بدون بار معنایی و ارزشی برداشت میکنم، یعنی مهر تأییدی بر برداشتهای ذهنی و تأیید بیاحترامی صورت گرفته.
قربانی افزود: این جمله آخر مهر تأیید و امضای نویسنده و تأکید مطلب توسط وی است.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور در انتهای تصریح کرد: ما در کشوری هستیم که کشور بر اساس قانون اداره میشود، یکی از قوانینی که وجود دارد بحث حفظ شعائر و ارزشهای اسلامی و دینی است و مهمترین شعائر دینی کشور ما، جایگاه والا و بالای اهلبیت است و اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم میطلبد که ورود قضایی و قانونی صورت بگیرد چون اگر امروز این اتفاق نیافتد، باز هم تکرار ولی به نحوه شدیدتر خواهد شد، به قول قدیمیها اگر خاکریز اول ریخت، خاکریز بعد هم دوباره تکرار خواهد شد.
انتهای پیام/