محمود اعظمی مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار، در گفت و گو با صبح توس، گفت: برای اولین بار در رشتخوار یک رقم از کنجد به نام «ناشکوفا» درسطح 2 هکتار ازاراضی مزرعه آستان قدس رضوی این شهرستان کشت و برداشت شد.
وی در تکمیل این خبر، ادامه داد: گیاه کنجد ازجمله گیاهان بومی ایران است که از قرنها پیش در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور کشت میشده و دارای نیاز آبی کم، گرمادوست و همچنین مقاومت زیادی به خشکی و گرما دارد.
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار، با اشاره به مزیت های اجرای این طرح، تصریح کرد: از جمله مزایای کنجد میتوان به اهمیت فراوان این محصول در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان یک کشت تابستانه، زراعت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و اهمیت به سزایی که در توسعه کشاورزی پایدار دارد اشاره کرد.
اعظمی همچنین در رابطه با نحوه برداشت این محصول یادآور شد: برای برداشت این رقم از کنجد در رشتخوار از کمباین نیوهلند با هد مخصوص کلزا استفاده شد.
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار در ادامه با اشاره به کاشت مخلوط گیاهان علوفه ای یک ساله با جو نیز در این شهرستان، گفت: جهت ارزیابی عملکرد علوفه خشک، پروتئین خام، رقابت بین گیاهی و سودمندی کاشت مخلوط گیاهان علوفه ای یک ساله با جو در دو مزرعه آستان قدس رضوی و مزرعه ابراهیم سلطان میرزایی در روستای عباس آباد رشتخوار درمجموع در سطح دو هکتار نیز کشت کشت شد.
وی در ادامه اذعان داشت: کشت مخلوط با استفاده از عوامل زمان و مکان علاوه بر بهبود روشهای تولید از جنبه زیستمحیطی و سلامت انسان توان افزایش تولید محصولات کشاورزی را دارا میباشد.
اعظمی همچنین در پایان رابطه با نحوه کاشت و مصرف محصول بدست آمده در حوزه دامداری اشاره کرد و افزود: در این نوع کشت مقدار 50 کیلوگرم بذر نخود علوفه ای را با مقدار 25 کیلوگرم جو به صورت مخللوط در سطح یک هکتار کشت می کنند ودر اردیبهشت ماه سال آینده در زمانی که هنوز هر 2 گیاه کشت شده در سطح سبز باقی مانده اند برداشت می گردند و درصورت موفقیت آمیز بودن طرح جهت تامین علوفه مصرفی دام مورد استفاده قرار می گیرند.
انتهای پیام/