محمود کاظمی، مدیرعامل صندوق توسعه بیمه روستایی و عشایری خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار صبح توس، اظهار داشت: خراسان رضوی بر اساس سرشماری سال ۹۵ بیشترین جمعیت روستایی را با بیش از ۵۱۶ هزار خانوار روستایی را دارد.
وی بابیان اینکه بخش عمده گروه هدف ما روستائیان و عشایری هستند، خاطرنشان کرد: بیشترین جمعیت مشمول در بین صندوقهای کشور نیز مربوط به خراسان رضوی است که ۳۳۶ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی وجود دارد.
مدیرعامل صندوق توسعه بیمه روستایی و عشایری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه بر اساس آخرین دادهها بیش از ۱۵۶ هزار خانوار در خراسان رضوی تحت پوشش بیمه قرارگرفتهاند، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد ضریب پوشش بیمهای در استان داریم.
وی با اشاره به اینکه سرپرستان بخشی از ۵۱۶ هزار خانوار روستایی بالای ۵۰ سال سن دارند و مشمول صندوق بیمه روستایی و عشایری نیستند، اذعان کرد: کلیه افراد خانواده که بین ۱۸ تا ۵۰ سال سن دارند عملاً گروه هدف ما در صندوق بیمه هستند.
کاظمی بابیان اینکه بر اساس پایش سازمان هدفمندی حدود ۱۶۷ هزار سرپرست خانوار روستایی با سن بین ۱۸ تا ۵۰ سال فاقد هرگونه پوشش بیمه اجتماعی پایه در استان شناساییشدهاند، عنوان کرد: هدفگذاری انجامشده که بتوانیم این میزان را تحت پوشش قرار دهیم تا از خدمات این صندوق استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه بازنشستگی با ۱۵ سال سابقه پرداخت و ۶۳ سال سن ازجمله تعهدات صندوق محسوب میشود، تشریح کرد: ۴ هزار و ۷۲۰ نفر در استان مشمول طرح بازنشستگی پیش از موعد شدهاند و متناسب با سنوات از این طرح استفاده میکنند.
این مقام مسئول ازکارافتادگی کلی ناشی از کار یا غیر ناشی از کار از دیگر تعهدات صندوق دانست و بیان کرد: در صورت درخواست بیمهشده و پس از طی مراحل قانونی و تأیید کمیسیون پزشکی فرد مشمول ازکارافتادگی میشود و مستمری دریافت میکند که در استان حدود ۶۲۵ نفر احکام آنها تأیید و حقوق ماهیانه دریافت میکنند.
وی با اشاره به اینکه مستمری فوت و بازماندگان نیز دیگر تعهد صندوق توسعه بیمه اجتماعی روستایی و عشایری است که در صورت فوت بیمهشده اصلی به بازماندگان یا افراد تحت تکفل حقوق و مزایا پرداخت میشود، اظهار کرد: ۵ هزار و ۲۴۴ نفر بیمهشده داشتیم که فوتشدهاند و خانوادههای آنان مستمری دریافت میکنند.
کاظمی بابیان اینکه درمجموع بالغبر ۱۰ هزار و ۵۸۹ مستمریبگیر در استان خراسان رضوی وجود دارد، تأکید کرد: خراسان رضوی در سطح کشور ازنظر تعداد بیمهشده رتبه دوم را دارد ولی چون جمعیت هدف بیشتر است تعداد در ضریب پوشش خود را نشان نمیدهد و ازنظر ضریب پوششی جایگاه پانزدهم را دارد.
وی با تأکید بر اینکه خلیلآباد در بین ۲۹ شهرستان استان رتبه ۱۸ را با ۳۱۵ مستمریبگیر و ۳۷۵۵ سرپرست خانوار فاقد بیمه دارد، ابراز کرد: بالغبر ۴ هزار و ۵۴۸ مددجوی کمیته امداد و ۳ هزار و ۳۴۵ سرپرست خانوار بهزیستی در استان خراسان رضوی تحت پوشش بیمه اجتماعی روستایی و عشایری قرارگرفتهاند.
مدیرعامل صندوق توسعه بیمه روستایی و عشایری خراسان رضوی با اشاره به اینکه نگاه درآمدزایی در صندوق وجود ندارد، افزود: در سال گذشته ۳۶۶ میلیارد ریال حق بیمه وصولی داشتهایم که تنها ۴۱۵ میلیارد ریال پرداخت تعهدات با این لحاظ که هنوز پرداخت تعهدات بازنشستگی به دلیل جوان بودن صندوق نداریم.
انتهای پیام/