محمد شجعی مدیر جهاد کشاورزی بجستان صبح امروز  در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس و بعد از پرداختن به خصوصیات انار این شهر اظهار کرد: سابقه و سبقه انار بجستان در بازارهای داخلی و حتی جهانی با طعم ملسی که دارد، زبانزد است. اما تغییرات اقلیمی ایجادشده در یک دهه اخیر از جمله دماهای بالا در ایام تابستان افت کمی کیفی منابع آبی زیرزمینی و هم‌چین سرمازدگی‌های پی‌درپی در این مدت از کیفیت این محصول استراتژیک در منطقه کاسه به‌نحوی‌که سرمایه آبان  ۱۳۹۵ و کف بر شدن  بیشتر درختان انار در شهرستان باعث شد که در سال جاری به علت تنه‌های ضعیفی که درختان داشتند آب و مواد عالی مناسب در زمان پر شدن دانه‌ها به آن‌ها نرسد.

 

 

وی ادامه دادنتیجتاً باوجوداین تنه‌های ضعیف و نرسیدن آب و مواد عالی به انار کیفیت محصول و سفیدی دانه‌ها  افزایش یافت و به‌تبع آن بازار امسال پسند مناسبی از محصول تولیدی نداشت، امید است تأثیرات منفی بر برند شهرستان نداشته باشد و در همین راستا و برای بالا بردن کیفیت محصولات باغی در بجستان، مادر نهاد مدیریت جهاد کشاورزی با در نظر گرفتن تغییرات اقلیمی و سایر موارد قیدشده در بالا، پیگیریم تا با ایجاد سایبان در باغات، ورود رقهای جدید به منطقه، برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی جهت تغذیه مناسب باغات و کامل نمودن چرخه تولید، کیفیت محصول را ارتقا دهیم.

 

 

شجعی  ضمن دعوت از کشاورزان  بر استفاده از ظرفیت مشاوران این اداره خاطرنشان کرد: و همچنین در راستای ایجاد اشتغال و سودآوری بیشتر کشاورزان به دنبال  ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه  هستیم تا جلوگیری از خام فروشی انارهای تولیدی درجه‌دو و سه  شود، ایجاد سردخانه نگهداری محصولات برای ایجاد ارزش‌افزوده به بازار مصرف در زمان مناسب یا هماهنگی، مدیریت بازرگانی و سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و همچنین استفاده از پتانسیل‌های تعاون روستایی جهت ورود تجار بین‌المللی و داخلی برای خرید هر چه‌بهتر محصولات در سال‌های آتی توجه به حداقل استفاده سم و تولید محصول انار شهرستان پیگیری صدور گواهی تولید محصول ارگانیک دامداری است که در دستور کار قرارگرفته و با  پیگیری به دنبال  اجرایی شدن آن هستیم که همه این‌ها در سایه همکاری با تک‌تک کشاورزی منطقه محقق خواهد شد.

 

انتهای پیام/