عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي:
فعاليتهاي فرهنگي باید ابزاری براي گسترش مفاهيم اسلامي در جهت تقويت زندگي صحيح اسلامي باشد

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: مساجد و فعاليت مسجدي و چه بسا فعاليتهاي فرهنگي بايد وسيلهاي باشد براي گسترش مفاهيم اسلامي در جهت تقويت زندگي صحيح اسلامي در سطح جامعه و از محله و خيابان و كوچه و شهر و كشور شروع ميشود و تا سطح جهاني ادامه مييابد.
به گزارش صبح توس، حسن رحيمپور ازغدي در هشتمين دوره آموزشي فرهنگي انديشههاي آسماني در جمع فعالین كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور اظهار داشت: در بسياري از آيات و تعاليم الهي آن چيزي كه بين عموم مردم بهعنوان ارزش يا ضدارزش مطرح است در نگاه و ديد اسلامي تعريف متفاوتي دارد.
وي تصريح كرد: بايد در انجام فعاليتهاي اسلامي و فرهنگي هدف و وسيله را شناخت و دانست كه هدف از همه فعاليتهاي فرهنگي در نظام حكومتي ترويج و تعميق فرهنگ و سبك زندگي صحيح اسلامي است.
اين استاد حوزه و دانشگاه افزود: برپايي عدالت، ترويج فرهنگ صحيح حقگرايي و حقيقتطلبي، اظهار نيكوكاري و سبك زندگي اخلاقي و اسلامي، گسترش تقوي و هدايتگري، مبارزه با رشد و ترويج فساد و تباهي، جلوگيري از گسترش زمينه فساد و گناه و... از جمله اهدافي است كه در سيره معصومين(ع) و دستورات الهي به آنها اشاره شده است و هدف از حكومت اسلامي، جامعه اسلامي و تشكل اسلامي از جمله كانونهاي فرهنگي مساجد بايد بر اين پايه استوار باشد.
رحيمپور ازغدي اظهار داشت: تبديل فقير به بينياز، ترس و وحشت به امنيت و آرامش و آسايش، تبديل ظلم و عداوت به حق و برابري، ترويج مهر و عطوفت و مهرباني، اصلاح اخلاق و نشر محاسن اخلاقي و... كه در بسياري از مناجات و ادعيه وجود دارد وظيفه اخلاقي و مسئوليت كاري همه ما را در حوزه فعاليت خود مشخص ميكند و براي همه ما درس و آموزش است.
وي احترام نسل جديد به نسل قديم و كوچكترها به بزرگترها و مهر و محبت بزرگترها به كوچكترها را از تعاليم مسلم اسلامي دانست و عنوان كرد: امروزه در جهان نسلها تنها ماندهاند يعني اينكه نسل جوان ارتباط منطقي و صحيحي با نسل گذشته ندارد در حالي كه امام جواد(ع) كه جوانترين امام معصوم(ع) ميباشد، احترام مودت و رحمت بين نسل گذشته و جديد را از مهمترين اصول اخلاق و زندگي اسلامي ميداند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآور شد: اختلاف نظر در بين بسياري از افراد، علما، خانوادهها، حكومتها وجود دارد هميشه در طول تاريخ وجود داشته است اما آن چيزي كه زشت و ناپسند است، خصومت و جدال است زيرا جدال به معناي ناديده گرفتن حق و حقيقت و پافشاري بر سر تعصبات بيجا امري نكوهيده است.
رحيمپور ازغدي توجه به علم و آگاهي را از ديگر مواردي دانست كه آموزههاي اسلامي به آن تأكيد دارد و افزود: جامعه اسلامي مطلوب، جامعهاي است كه علم و دانش و آگاهي حرف اصلي را در جامعه بزند و ارزش و منزلت علم و عالم در جامعه گرامي داشته شود.
تقويت ايمان و دينداري در جامعه و تبديل شدن نفاق و نزاع و گسستگي به صلح و امنيت و وحدت از ديگر مواردي بود كه اين استاد حوزه و دانشگاه به آن اشاره كرد و اظهار داشت: فقدان هريك از مواردي كه در سخنان بزرگان دين به آن اشاره شده است، درد و مصيبت جامعه بشري امروز است و اكنون ميتوانيم جاي خالي اين تعاليم را در جوامع انساني امروز بوضوح مشاهده كنيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، انصاف با خلق، همه چيز و همه كار را از ديدگاه ارزشهاي الهي ديدن و همدردي با مردم در جهت رفع مشكلات آنان را از اصول مهم سبك زندگي شيعي و اسلامي عنوان كرد و گفت: تسليم در برابر حق هرچند به ضرر انسان باشد و خسته نشدن از پيگيري حل مشكلات مردم و همه مراحل و شئون زندگي را در دايره ارزشهاي الهي ديدن امروز ميتواند بهعنوان اصول مهمي براي خانوادهها و جوامع انساني براي پياده كردن سبك زندگي اسلامي مطرح باشد.
وي تأكيد كرد: از ديدگاه معصومين(ع) هر كسي كه بيشتر براي مردم سودمند باشد و در جهت حل مشكلات آنان بكوشد در نزد خداوند محبوبتر است و اين در حالي است كه بسياري از افراد باصطلاح زرنگ و وقتشناس، كنارهگيري از كمك به ديگران و نداشتن دغدغه مشكلات مردم را نهايت آرامش و آسايش و زرنگي ميدانند و اين دقيقاً با آموزههاي ديني در تضاد ميباشد.
انتهای پیام/