رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
جمعه 1403/07/06 Friday - 2024 27 September الجمعة ، 24 ربيع الأول ، 1446
ساعت
1403-02-29 08:09 شماره خبر : 6982 https://sobhtoos.ir/short/N3az9 0
یک دهه تعلل برای شروع یک پروژه؛

با گذشت یک دهه از تخصیص زمین برای ساخت کتابخانه در منطقه نیل‌شهر، مسئولان تربت‌جام هیچ اقدامی انجام نداده و مردم این شهر با جمعیتی بالغ‌بر ۷ هزار نفر از کتابخانه عمومی بی‌بهره هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ یکی از موضوعات مهمی است که باید در جامعه مورد توجه جدی قرار گیرد، اصلاح مسئله فرهنگ است، چرا که اصلاح جامعه در گرو اصلاح فرهنگ آن جامعه است و از سوی دیگر اگر مسائل فرهنگی به موقع در جامعه حل و فصل شود، سبب پویایی آن جامعه شده و بسیاری از مشکلات به وجود نمی‌آید.

در این راستا، بسیاری از صاحب‌نظران برقراری عدالت فرهنگی را وابسته به گسترش کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی می‌دانند این در حالی است که متاسفانه تمامی مردم منطقه تربت‌‌جام همانند مردم نیل‌شهر بخش بوژگان تربت‌جام با جمعیتی بالغ‌بر ۷ هزار نفر از کتابخانه عمومی بهره‌مند نیستند و ۱۵ سال است در انتظار ساخت کتابخانه عمومی شهر هستند. 

 تاریخ کتابخانه بخش اساسی از تاریخ پیشرفت معنوی و تمدن است؛ ردپای کتابخانه‌ها، در گذرگاه‌های پیچاپیچ تمدن از عهد باستان تا عصر حاضر، کمابیش به‌جا مانده است.

کتابخانه تنها نهاد اجتماعی شناخته شده‌ای است که زمینه کتابخوانی را فراهم و امر مطالعه را ترویج می‌کند و موجودیت آن خود به خود هدف نبوده، بلکه هدف اصلی خدمت به اجتماع است؛ از آن جا که اساس پیشرفت و تعالی انسان در اندوختن دانش و ارتقای روحی و اخلاقی است، در اسلام نیز مقام علم، عالم، کتاب و کتابت از جایگاه رفیعی برخوردار است، چنانچه در قرآن کریم معجزه جاوید نبی اکرم (ص) ریشه کتابت ۳۲۲ بار در ۳۷ صیغه مختلف آمده است.

وجود کتابخانه در جوامع اسلامی بسیار با اهمیت تلقی شده، زیرا به تغذیه حیات فکری و روحی مردم کمک کرده، وارثان فرهنگی، دانش‌های نهفته، تفکر گذشتگان و اندیشه‌های موجود را به قرون بعد انتقال می‌دهد و به گواه تاریخ، کتابخانه نیرومندترین پایگاه برای محفوظ ماندن ذخایر و سرمایه‌های معنوی جامعه است.

کمبود کتابخانه‌های عمومی در مناطق محروم تربت‌جام دیده می‌شود

حجت‌الاسلام فدایی فعال حوزه فرهنگ و استاد حوزه علمیه مهدیه تربت‌جام در گفتگو با خبرنگار ما در این خصوص با تاکید بر اینکه همه در مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر دخیل هستند، اظهار داشت: بی‌تردید نهادهای فرهنگی همواره باید در کنار یکدیگر بوده و در راستای توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به کمبود کتابخانه‌های عمومی در مناطق محروم تربت‌‌جام تصریح کرد: متاسفانه کمبود کتابخانه‌های عمومی در مناطق محروم به عینه دیده می‌شود و شورای اسلامی شهر و شهرداری‌های بخش‌ها باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

فعال حوزه فرهنگ و استاد حوزه علمیه مهدیه تربت‌جام اظهار داشت: بدون شک ایجاد دکه‌های کتابخانه‌ای در مناطق محروم می‌تواند کمبود کتابخانه‌ها را در این مناطق تا حدودی رفع کند و از سوی دیگر عدم استفاده بهینه از فضاها و ظرفیت‌های فرهنگسراهای شهرداری باید مورد بررسی قرار گیرد.

مطالبه‌گری ما در حوزه فرهنگ ضعف دارد

محمد جعفر چنداول، دانشجو و از علاقه‌مندان به حوزه کتاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: مظلومیت حوزه فرهنگ را از همین جا می‌توان دریافت که در جامعه چگونه برای مسائل اقتصادی و سیاسی که البته در جای خود مهم هستند، مطالبه‌گری می‌کنیم ولی در حوزه فرهنگ چندان مطالبه از متولیان امر نداریم که موضوع کتابخانه عمومی شهر نیل‌شهر بخش بوژگان نمونه‌ای از این موارد است.

وی تصریح کرد: چگونه است که در بسیاری ازبخش‌های شهرستان‌های استان کتابخانه عمومی آن‌ها چندین سال قبل ساخته شده و شهروندان از آن استفاده می‌کنند ولی ما هنوز درگیر تخصیص بودجه برای احداث کتابخانه و مسائل این چنینی هستیم.

چنداول اظهار داشت: منطقه تربت‌جام در استان به منطقه علم و عرفان شناخته می‌شود و برای چنین شهرستانی با این سابقه تاریخی و علمی تأخیر در پروژه‌های فرهنگی بسیار جای تأسف دارد.

 در سال ۱۳۸۷ زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه از طریق شرکت زراعی در اختیار اداره کتابخانه‌ها قرار گرفته است اما تاکنون هیچ اقدامی برای ساخت کتابخانه در شأن‌ مردم بخش صورت نگرفته است‌.

کتابخانه مشارکتی نیل‌شهر ۱۶ سال قبل راه‌اندازی شده و کتاب‌های آن مورد نیاز امروز دانش‌آموزان نیست و به تجهیز کتاب‌های آموزشی نیاز دارد زیرا بیشتر کتاب‌ها کاربردی نیست.

از زمانی که موضوع ساخت کتابخانه عمومی شهر نیل‌شهر بخش بوژگان مطرح شده است بیش از ۱۵ سال می‌گذرد و در این مدت تنها زمین مورد نیاز برای ساخت آن پیش‌بینی شده و به نظر می‌رسد اگر عملیاتی شدن کار، شروع به ساخت و پایان آن با همین کندی انجام گیرد، شاید نسل بعدی بتواند از این کتابخانه استفاده کند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار