رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/10/19 Wednesday - 2025 08 January الأربعاء ، 8 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-05 08:06 شماره خبر : 9919 https://sobhtoos.ir/short/Vwarl 0
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی:

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به رشد و توسعه صنعت در دو دهه گذشته، کمبود گاز در کشور را ناشی از این تحولات دانست و بر لزوم توجه به ناترازی‌های انرژی تأکید کرد.

محسن زنگنه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: در خصوص ناترازی‌های گاز و برق بدانیم که نباید فضای کشور را سیاه نشان داد؛ چرا که کمبود امروز گاز به خاطر وجود انبوه شرکت‌های فولاد، سیمان، پتروشیمی و نیروگاه‌هایی است که در ۲۰ سال گذشته در کشور توسعه پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: ما امروز در خیلی از حوزه‌ها در رتبه‌های بالای دنیا قرار داریم و صنعت ما توسعه پیدا کرده است، اما میزان تولید گاز ما متناسب با مصرف ما رشد نکرده که یکی از دلایل آن تحریم‌های دشمن است و اگر دشمنان می‌گذاشتند تا نفت و گاز را بیشتر استخراج کنیم به اینجا نمی‌رسیدیم.

چرا امسال ما با بحران ناترازی انرژی روبرو هستیم؟

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: اول اینکه امسال گاز ورودی از ترکمنستان قطع شد و گاز شمال خراسان، شرق کشور و خوراک نیروگاه‌های برق از همین مسیر تأمین می‌شده است.

وی با اشاره به اینکه نتیجه اختلافات حقوقی دولت دوازدهم با ترکمنستان منجر به محکومیت ۲ میلیارد دلاری ما شد، افزود: در دولت سیزدهم تلاش‌هایی توسط وزرا صورت گرفت که نتیجه نداد و با ورود شخص رئیس‌جمهور شهید، موضوع حل و گاز از ترکمنستان وارد کشور شد.

زنگنه بیان کرد: در دولت جدید که تقریباً همان تیم دولت دوازدهم هستند؛ با ادامه همان سیاست‌ها، گاز ترکمنستان دوباره قطع شد و این موضوع باید در سطح رؤسای جمهور دوباره حل و فصل شود.

وی ادامه داد: در زمستان مصرف گاز ما بالا رفته و به همین دلیل گاز به نیروگاه‌های تولید برق نمی‌رسد که باید در تابستان ذخیره گازوئیل صورت گیرد تا جایگزین کمبود سوخت نیروگاه‌ها شود، اما متأسفانه در تابستان سال جاری این اتفاق نیفتاده و مقصر آن وزارت نفت و نیروی دولت قبل و فعلی است.

زنگنه افزود: پالایشگاه‌هایی که باید گازوئیل را تحویل نیروگاه‌ها بدهند؛ خصولتی هستند و این‌ها به تکلیف خود عمل نکردند، از طرفی ایراد اینجاست که گازوئیلی که باید در اختیار نیروگاه‌ها قرار داده می‌شد؛ صادر به خارج از کشور شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: ۱۸ درصد گاز به نیروگاه‌ها بیشتر از سال گذشته داده شده، اما چون ذخیره گازوئیل قبل از آن اتفاق نیفتاده است؛ متأسفانه چند نیروگاه از مدار خارج شده است.

وی اضافه کرد: ۷ درصد سوخت نیروگاه‌ها مازوت است و نمی‌دانیم چه کسانی به رئیس‌جمهور مشورت داده‌اند که در این شرایط، فعالیت ۳ نیروگاه بزرگ کشور به دلیل مازوت‌سوزی که البته مضر است؛ متوقف شد.

وی افزود: نفوذ در برخی لایه‌های میانی و پایینی مدیران وجود دارد که شاید بدشان نیاید با سوءمدیریت نارضایتی مردم به وجود آید، لذا حتماً یکی از دلایل شرایط امروز، سوءمدیریت است و این سوءمدیریت ناشی از نفوذ افراد در لایه‌های پایینی مدیریت‌ها می‌باشد.

مجلس برای حل ناترازی انرژی چه پیشنهادی ارائه کرده است؟

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: مجلس از دو سال پیش این شرایط و ناترازی انرژی را بررسی و راه‌کارهایی را تبیین و ارائه کرده و هفته‌های گذشته وزرا و رئیس‌جمهور به مجلس آمدند و در خصوص این موضوعات بحث و گفتگو شد.

زنگنه بیان کرد: در برنامه هفتم راهکاری در ماده ۴۶ ارائه شده و اگر دولت این برنامه را اجرا کند، شاید ظرف یک هفته موضوع ناترازی مرتفع شود، در عین حال در این ماده پیشنهادی مسیر گاز از سمت منازل به سمت نیروگاه‌ها سوق داده می‌شود و مردم هم نفع مالی خواهند داشت.

زنگنه ادامه داد: مثلاً اگر دولت هر مترمکعب گاز را ۸۰ هزار تومان می‌خرد و به مردم ۸ هزار تومان می‌فروشد؛ می‌تواند از محل صرفه‌جویی مردم، همان گاز ۸۰ هزار تومانی را از مردم به قیمت ۵۰ هزار تومان بخرد و این پول را هم دولت نمی‌خواهد بدهد؛ بلکه این هزینه را شرکت‌های صنعتی بزرگ مثل فولاد و سیمان از طریق گواهی صرفه‌جویی تأمین می‌کنند، در عین حال ما مردم را باید به کمک بگیریم، نه اینکه یک‌طرفه بگوییم فقط صرفه‌جویی کنید.

وی افزود: با اجرای این طرح هم گاز نیروگاه‌ها و شرکت‌های صنعتی بزرگ تأمین شده و هم مبلغی از طریق گواهی‌های صرفه‌جویی به مردم خواهد رسید

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار