به گزارش صبح توس؛  حجت الاسلام محمد حسن شورورزی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی صبح امروز در حاشیه بازدید از شبکه دامپزشکی شهرستان رشتخوار در گفتگو با خبرنگار ما در رابطه با نظارت بر ذبح شرعی در کشتارگاه‌های دام و طیور در سطح استان خراسان رضوی گفت: بحث ذبح شرعی بعد از انقلاب توسط نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی مورد نظارت و این موضوع از سال 87 در مجلس تصویب و قانون مند شد.

 


وی در ادامه با اشاره به اینکه هم‌اکنون 45 ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه‌های استان در حال نظارت بر مسئله ذبح شرعی هستند، افزود: در بحث نظارت بر ذبح شرعی، در کشتارگاه‌ها، صید گاها و مراکز پروتئینی  طبق قوانین باید ناظر شرعی بکار گرفته شود، که در استان خراسان رضوی در رابطه با این مسئله در کشتارگاهای دام و طیور 45 ناظر ذبح شرعی با کارت شناسایی ذابحین در حال فعالیت هستند.
 




حجت الاسلام شورورزی در ادامه با اشاره به اینکه وظیفه خطیری بر عهده ناظرین شرعی در کشور است، اذعان داشت: از آنجایی که ما مقید به دین اسلام و قران هستیم، و طبق آیات قران حلال  را مقدم بر طیب می‌دانیم، بحث حلال بودن بسیار مورد تاکید است و ناظرین بر ذبح شرعی در این رابطه وظیفه خطیری را بر عهده دارند.
 



وی در ادامه با توجه به اهمیت درج مشخصات بهداشتی، و درج  لیبل حلال ، افزود: با توجه به اینکه نظام ما نظام جمهوری اسلامی است و یک کشور اسلامی هستیم، الحمدالله اکثرا همچیز حلال هست، اما هنوز  باید نظارت های دقیق تری انجام شود، برند و نشان از آنجایی که جنبه اقتصادی داشته، به کار بیشتری در کشور نیاز دارد، امروزه در دنیا  کشورهای همچون مالزی، اندوزی و ترکیه دارای نشان های حلال هستند، که این نشان‌ها مورد تایید نیست، و لذا در قانون نظارت ذبح شرعی تنها مرجعی که می تواند نشان حلال صادر کند، موسسه استاندارد است.

 



مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در شبکه کل دامپزشکی خراسان رضوی در ادامه گفت: یکی از شروط اصلی لیبل حلال در کشتارگاه‌ها، مراکز بسته بندی و کارخانجات پروتئینی بحث حضور ناظر ذبح شرعی است.

 

 


وی در ادامه همین مطلب افزود: بحث حضور ناظر شرعی باید مورد تایید نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی کشور بوده و پس از آن با معرفی به موسسه استاندارد و طی کردن آیتم‌های این سازمان، انجام پذیرد.

 



حجت الاسلام شورورزی با اشاره به اینکه اولین همایش فراورده‌ها  در هفته گذشته در مشهد 2017 با حضور 11 کشور اسلامی انجام شد در این رابطه، افزود: یکی از موضوعات مطرح شده در این همایش بحث برند حلال بود، که 93 درصد این اساس نامه بر اساس قوانین فقه شیعه و با توجه به رعایت تمام مسائل بهداشتی اسلامی در فقه شیعه انجام شده است.

 



وی با تاکید بر نقش بسیار مهم برند حلال در تجارت جهانی، گفت: در بحث تجارت جهانی و محصولات آن با توجه به جمعیت  1میلیارد و 500 میلیونی مسلمانان، و طبق آمار صورت گرفته و استفاده نزدیک به 2 میلیارد تا 2 میلیاردو 500 میلیون نفر از غذای حلال حتی غیر مسلمان ها و با توجه به تحقیقات علمی که ثابت شده، روش کشتار بر اساس ذبح اسلامی مورد استقبال قرار گرفته است.

 

 



وی با اشاره به اینکه برخی کشوها همچون کشور مالزی جایگاه و سازمان مستقل حلال دارند، در رابطه با اهمیت این موضوع در کشور گفت: انشالله این موضوع در حال پیگیری است،  که در ایران نیز یک سازمان و یک تشکیلات کامل  در مورد مسائل حلال اتفاق بیفتند و 8 وزارت خانه که در این بحث در ارتباط هستند، از این زمینه بهره‌مند شوند.

 


انتهای پیام/