به گزارش صبح توس؛ برقی سازی قطار مشهد-تهران رسما کلید خورد، قیمت شیر سر رفت، کوچ 400 خانوار روستای فریزی به مشهد، ورود سالانه یکمیلیون و 500 هزار تن شکر به کشور و امسال گندم به داخل کشور وارد نشده است، بخشی از مهمترین سرفصلهای خبری رسانههای امروز استان است که در بسته خبری امروز «صبح توس» به آنان پرداخته شده است.
روزنامه خراسان؛
برقی سازی قطار مشهد-تهران رسما کلید خورد
معاون فنی زیربنایی شرکت راهآهن گفت: روز پنجشنبه، سرانجام «ال سی» قرارداد برقی سازی قطار مشهد- تهران، توسط بانک صنعت ومعدن بهعنوان بانک عامل ایرانی و طرف چینی بازگشایی و این پروژه عملاً فعال شد.
مازیار یزدانی در گفتوگو با خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: طرف چینی این قرارداد با حضور در ایران برخی فعالیتهای اولیه برقی سازی قطار مشهد –تهران را آغاز کرده است. وی تصریح کرد: با توجه به این که بناست 15 درصد مبلغ قرارداد را طرف ایرانی پرداخت کند با توجه به قولهایی که توسط رئیس سازمان برنامهوبودجه به ما دادهشده تا 20 روز آینده قسط اول این قرارداد از طریق ال سی بازگشاییو بهطرف چینی پرداخت می شود. یزدانی مبلغ کل سهم طرف ایرانی در این قرارداد را حدود 1000 میلیارد تومان بیان کرد و افزود: این مبلغ طی دو قسط بهحساب طرف چینی واریز خواهد شد. وی اضافه کرد: روز گذشته اولین جلسه کنترل پروژه این طرح نیز برگزار شد و به دلیل اینکه برقی سازی قطار مشهد- تهران یک ابر پروژه بهحساب میآید قصد داریم یک تیم مدیریتی حقوقی و قراردادی قوی در این خصوص تشکیل بدهیم تا پروژه به بهترین روش و بدون هیچ وقفهای اجرا شود.
گفتنی است کلنگ احداث این پروژه یکبار 12 بهمن 90 ،توسط دولت دهم و باردیگر 17 بهمن 94 توسط دولت یازدهم به زمین خورد .این درحالی است که مطالعات این طرح در سال 82 آغازشده بود .اما تا امروز موضوع تامین اعتبار این ابر پروژه یکی از ابهامات اصلی آن به حساب می آمد. با این حال 8 شهریور ماه مهمترین پروژه برقی سازی خط آهن در کشور یعنی برقی سازی خط آهن مشهد- تهران که شبکه ریل سراسری را از طریق پایتخت به دومین کلان شهر مذهبی دنیا ،مشهد متصل و سرعت سفر را از این طریق دوبرابر می کند، سرانجام بعد از کشوقوسهای فراوان توانست فاینانس 1.8 میلیارد دلاری یک شرکت چینی را جذب کند، موضوعی که از آن در رسانه ها به عنوان مهمترین فاینانس پسا برجامی نام برده شد. اما حضور شرکت چینی در ایران و آغاز رسمی عملیات اجرایی برقی سازی خط آهن مشهد- تهران در گرو پرداخت سهم 15 درصدی طرف ایرانی یعنی راهآهن جمهوری اسلامی ایران است که بنا بود صندوق ذخیره ارزی کشور آن را تأمین کند و حالا با گشایش ال سی امیدها برای نقل و انتقال این سهم بیشتر شده است. همچنین در خور ذکر است محمد زاده مدیرعامل راه آهن کشور نیز پیش از این گفته بود: تأمینکننده ناوگان این پروژه کارخانه زیمنس آلمان است که در این زمینه نیز کارهای فنی قرارداد انجامشده و مبادلات صورت گرفته واکنون نیز مشاور، کار این پروژه را آغاز کرده است.
قیمت شـ ـیر سر رفت
روز گذشته شیرهای پاکتی یک لیتری در سوپرمارکتهای مشهد به قیمت جدید 1800 تومان عرضه شد که گلایه شهروندان را در پی داشت. درواقع شیرهای پاکتی یک لیتری تا آخر هفته گذشته لیتری 1600 تومان عرضه میشد که روز گذشته با افزایش قیمت 200 تومانی به دست مصرفکنندهها رسید.
مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان با تأیید افزایش 200 تومانی قیمت شیر پاستوریزه در استان، به خراسان رضوی گفت: چند ماه پیش دولت قیمت شیر خام را 200 تومان گرانتر کرد و هم اکنون هر کیلو شیر خام به قیمت 1350 تا 1400 تومان به کارخانهها فروخته میشود.
هدایتیان افزود: درباره افزایش قیمت شیر نیز ما مصوبه سازمان حمایت را داریم که اجازه داده است قیمت هر لیتر شیر پاکتی را به 1900 تومان افزایش دهیم و در تهران این موضوع اتفاق افتاده است اما به دلیل این که در مشهد ما کشش این قیمت را نداریم، تصمیم گرفتیم قیمت شیر را به لیتری 1800 تومان افزایش دهیم. از این رو مجوزهای قانونی لازم در این باره به ما دادهشده است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز ضمن تأیید ادعای هدایتیان به خراسان رضوی گفت: در پی افزایش قیمت شیر خام، سازمان حمایت کشور قیمت کارشناسی 1900 تومان را برای هر لیتر شیر پاکتی به ستاد تنظیم بازار کشور پیشنهاد داده است.
باخرد تصریح کرد: با این حال، قیمت پیشنهادی سازمان حمایت با یک شرط همراه است آنهم این که کارخانههایی اجازه دارند این افزایش قیمت را داشته باشند که هر کیلو شیر خام را بر پایه قیمت 1320 تومان خریداری کرده باشند.
وی ادامه داد: با توجه به این که استان خراسان رضوی، آخرین استانی است که این افزایش قیمت را اعمال کرده و هنوز ستاد تنظیم بازار قیمت پیشنهادی را نقض نکرده و مصوبهای نداده است، ما باید همچنان منتظر تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور در این خصوص باشیم.
سامانه ثبت قراردادهای شهرداری راهاندازی میشود
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد از راهاندازی سامانه ثبت قراردادهای شهرداری در آینده نزدیک خبر داد.
بتول گندمی در گفتوگو با شهرآرا، با اعلام این خبر، درباره سامانه ثبت قراردادهای شهرداری مشهد اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارشها، سامانه به مراحل پایانی رسیده و بارگزاری آن نیز انجام شده است. مدیران این حوزه اعلام کردهاند قصد دارند بهزودی آن را افتتاح کنند.
وی ادامه داد: در راستای شفافیت، بهشدت تلاش میکنیم هرآنچه به مزایده و مناقصه گذاشته میشود یا پروژههای در حال اجرا را در منظر مردم قرار دهیم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در این راستا با افزایش شفافیت، علاوهبر دفاع از حوزه اداری شهر، سلامت را به این حوزه باز میگردانیم.
فارس خراسان رضوی؛
کوچ 400 خانوار روستای فریزی به مشهد/ 70 تا 80 درصد محصولات را سرما زده است
به گزارش خبرگزاری فارس از گلبهار، روستای فریزی از توابع شهر گلبهار در 70 کیلومتری مشهد واقع شده است مردم این روستا از یک اصالت و هویت غنی فرهنگی تاریخی برخوردار و خونگرم و مهماننوازند. فریزی طبیعتی زیبا و بکر، آب و هوایی سالم و تمیز، آب خوشطعم و شیرینی دارد.
مردم روستای فریزی اکثرا به کار کشاورزی و پرورش زنبور عسل مشغولند و این روستا به قطب تولید عسل در استان شهرت دارد که متاسفانه باوجود این ویژگیها بسیاری از مردم این روستا را ترک کرده و به شهرهای دیگری همانند مشهد مهاجرت کردهاند برهمین اساس و برای پیگیری موضوع به سراغ قاسم بیغم دهیار این روستا رفتیم تا علت را جویا شویم.
کوچ 400 خانوار از فریزی به مشهد
قاسم بیغم که چندین سال است به عنوان دهیار به مردم روستای فریزی خدمت میکند عدم توجه به مشکلات روستا از سوی مسئولان را سبب مهاجرت 400 خانوار فریزی به مشهد دانست.
وی گفت: در فریزی 600 خانوار ساکن بودهاند اما اکنون در زمستان این رقم به 250 خانوار رسیده و مجددا در تابستان همان 600 خانوار ساکن میشوند و با شروع فصل سرما دوباره به مشهد کوچ میکنند.
بیغم ادامه داد: ساکنان این روستا مشکلاتی دارند که تاکنون مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و به همین دلیل برای پیشگیری از هزینههای زمستانی به مشهد عزیمت میکنند.
بسته شدن 2 مدرسه در فریزی توسط آموزش و پرورش
وی ادامه داد: در این روستا 3 ساختمان وجود دارد، اولی مدرسه ابتدایی دیگری راهنمایی و بعدی دبیرستان است که آموزش و پرورش مدارس راهنمایی و دبیرستان را تعطیل کرده زیرا دانشآموز کم دارد. حالا دانشآموزان که تعداد انها به 18 نفر میرسد مجبورند برای درس خواندن به گلبهار، گلمکان یا به روستای محسنآباد بروند.
پرداخت 200 هزار تومان در ماه برای گرم شدن
دهیار فریزی با بیان اینکه روستاییان در اینجا تنها در ماه 200 هزار تومان برای وسایل گرمایشی خود پرداخت میکنند، گفت: شرکت گاز سال گذشته نقشهکشی گاز را به پایان رساند اما اکنون کار تعطیل شده و تاکنون گاز به روستا نیامده است. هزینه زندگی در این روستا بالا و درآمدی وجود ندارد.
وی نبود شغل پایدار در روستا را یکی دیگر از علتهای مهاجرت روستاییان فریزی بیان کرد و گفت: روستاییان شغلی در فریزی ندارند اگر کمیته امداد و یا دولت کارگاههایی دایرکنند، برای روستاییان ایجاد انگیزه میشود.
بین 70 تا 80 درصد محصولات را سرما زده است
این روستایی ساکن فریزی با بیان اینکه امسال به علت سرمازدگی محصولات، درآمد کشاورزان ناچیز بوده و این درآمد پاسخگوی هزینهها نیست، گفت: دولت و جهاد کشاورزی هیج کمکی به ما نکردهاند و کشاورزان سخت در فشار هستند و هزینههای خود را نتوانستهاند برداشت کنند.
وی با بیان اینکه بین 70 تا 80 درصد محصولات کشاورزان را سرمازده است، به خورده مالکی مردم در این روستا اشاره کرد و گفت: به دلیل همین خورده مالکی اداره بیمه نیز درختان را تحت پوشش قرار نمیدهد.
ورود سالانه یکمیلیون و 500 هزار تن شکر به کشور/امسال گندم به داخل کشور وارد نشده است
به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار، علیرضا فیاضی ظهر امروز در حاشیه سفر به این شهرستان در جمع خبرنگاران بابیان اینکه روغن و شکر جزء پرمصرفترین محصولات کشور قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر کشور ما درزمینهٔ ذخیرههای استراتژیک وضعیت مناسبی دارد و در هیچکدام از کالاهای اساسی مردم کمبودی نداریم.
وی بابیان اینکه سالانه 2 میلیون و 400 هزار تن شکر در کشور مصرف میشود، افزود: به دلیل نیازمندی مردم سالانه حدود یکمیلیون و 500 هزار تن شکر به کشور وارد میشود.
مشاور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون خوشبختانه 7 میلیون تن چغندر در کشور تولیدشده است که بیش از 6 میلیون و 500 هزار تن چغندرقند تحویل به کارخانهها داده شد.
فیاضی ادامه داد: هماکنون در سبزوار نیز تاکنون بیش از 500 هزار تن چغندر تحویل به کارخانه داده شده است.
وی بابیان اینکه طی دو سال اخیر در تولید گندم به مرحله خودکفایی و عدم نیاز به خارج از کشور رسیدهایم، گفت: به دلیل سیاستهای غیرمنطقی درگذشته، سالانه 7 میلیون تن به کشور وارد میشد، ولی از ابتدای امسال تاکنون گندم به داخل کشور وارد نشده است.
مشاور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: هماکنون علاوه بر جلوگیری از واردات، بیش از 500 هزار تن گندم به خارج از کشور صادرات شده است.
تسنیم خراسان رضوی؛
هدفگذاری حذف ۳۴ میلیون یارانهبگیر موفق نخواهد بود
بهروز بنیادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: وظیفه قانونی دولت این است که برای حذف یارانه ثروتمندان وارد عمل شود و این موضوع در واقع یک تکلیف قانونی برای دولت است. اصلاحیه سال 95 این تکلیف را به وجود آوره بود که کار حذف هدفمندی یارانهها با 3.5 میلیون نفر آغاز شود که متأسفانه تاکنون این امر محقق نشده است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس ادامه داد: وقتی اقدامات حذف یارانه برای 3.5 میلیون نفر انجام نشده نمیتوان انتظار داشت که هدفگذاری 34 میلیون نفر با موفقیت روبهرو شود.
بنیادی با بیان اینکه مددجویان تحتپوشش کمیته امداد و بهزیستی زیرخط فقر قرار دارند، تصریح کرد: باید اقداماتی صورت گیرد که هیچ حذف یارانهای اشتباه انجام نشده و بهویژه این اشتباه برای مددجویان رخ ندهد. باید تمهیداتی صورت گیرد که منابع حاصل از حذف یارانههای افراد به صورت تسهیلات به صنایعی پرداخت شود که حداقل بین 30 تا 50 درصد ظرفیت خود را فعال نگاه داشتهاند.
انتهای پیام/