زهرا اباصلتی در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس؛ با اشاره به اینکه ويتامين‌های C،E،A و بتاکاروتن از آنتی اکسيدان‌های اصلی هستند که از اثرات زيان آور اکسیداسیون سلولی جلوگيری می‌کند، گفت: همچنین این ویتامین‌ها موجب پيشگيری و کنترل بيماريهای قلبی عروقی، فشارخون و چربی خون بالامی‌شوند.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن مهم خواندن آنتی اکسیدان‌ها در برنامه غذایی بیماران دیابتی،  ادامه داد: مهمترين قسمت برنامه ريزی غذايی بيمار ديابتی، استفاده از فهرست جانشين مواد غذايی است.

 

وی بیان کرد: استفاده مناسب از پنج گروه اصلی غذايی (جانشين های غلات، سبزی ها، ميوه ها، شير و لبنيات و جانشين های گوشت) به بيمار ديابتی کمک می‌کند که مقادير غذاهای مصرفی را به خوبی تنظيم کنند.

 

اباصلتی با بیان اینکه سطح فعاليت فيزيکي عامل مهمي در تعيين احتياجات انرژی بيمار است، اضافه کرد در برنامه غذايی بیماران ديابتی بايد وعده بندی موادغذايی منظم باشند، هيچ وعده غذايی حذف نشود و حداقل پنج بار در روز غذا و مواد غذايی مصرف شود.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در برنامه غذايی بیماران می‌بایست حتما غلات کامل، نان‌های سبوس دار، حبوبات، جوانه‌ها، ميوه و سبزی تازه وجود داشته و مصرف قندهای ساده به حداقل کاهش يابد.

 

وی ضمن اشاره به اینکه خطر بيماری‌های قلبی- عروقی در بيماران ديابتی، دو برابر افراد غير ديابتی است، گفت: نوع روغن‌های مصرفی و يک رژيم متعادل می‌تواند ازاين خطر کم کند و کنترل کلسترول خون تاثيرات مناسبی بر کنترل ديابت دارد و اين امر به خصوص با کاهش وزن و رسيدن به وزن مناسب چشمگيرتر است.

انتهای پیام/