تیم مذاکره کننده هسته ای می توانست عملکرد بهتری داشته باشد/گزارش 100 روزه رئیس جمهور موجب عجله برای رسیدن به توافق شد

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان این که تیم مذاکره کننده هسته ای، می توانست عملکرد بهتری از خود در روند مذاکرات هسته ای نشان دهد، اظهار کرد: به نظر بنده، گزارش 100 روزه رئیس جمهور سبب شد تا تیم مذاکره کننده هسته ای برای رسیدن به توافق با گروه 1+5، در 100 روز ابتدایی دولت، عجله کند.
به گزارش خبرنگار صبح توس، فواد ایزدی روز گذشته در نشست بررسی توافقنامه ژنو که در دانشگاه علوم رضوی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آقای روحانی در گزارش 100 روزه خود، عملکرد دولت سابق را زیر سوال برد و اعلام کرد که در مذاکرات هسته ای به توافق رسیدیم و اگر این توافق حاصل نمی شد، تنها به انتقاد از عملکرد دولت دهم می پرداخت.
وی با بیان این که آقای ظریف در حوزه دیپلماتیک، توانمندتر و با تجربه تر از آقای جلیلی است، عنوان کرد: اگر فردی از توانمندی آقای ظریف برخودار بود و تفکر مقاومتی آقای جلیلی را نیز می داشت، می توانست در مذاکرات به خوبی عمل کند.
ایزدی تاکید کرد: در مذاکرات ایران و 1+5 در دوران آقای جلیلی با این که مقاومت می کرد اما خیلی نمی توانست، بحث مقاومت را به نتیجه برساند و در دوران کنونی هم که آقای ظریف عهده دار سرپرستی مذاکرات هسته ای است، گرچه در حوزه مقاومت ضعیف عمل کرده اما لبخند زیاد می زند.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران همچنین گفت: یکی از دستاوردهای مثبت توافق ژنو، انزوای رژیم صهیونیستی بود.
وی افزود: با این که رژیم صهیونیستی در تلاش بود تا جمهوری اسلامی را در منطقه منزوی کند اما در عمل توافقنامه ژنو، موجب انزوای رژیم صهیونیستی شد.
ایزدی تأکید کرد: یکی از مهمترین انتقادات وارد بر توافقنامه صورت گرفته میان ایران و 1+5 این است که گرچه تحریمهای هستهای طی 6 ماه آینده برداشت خواهد شد اما بخش عمده و اصلی از تحریمهای ایران به قوت خود باقی میماند.
این تحلیلگر ارشد مسائل بین المللی ادامه داد: اینکه تا شش ماه دیگر هیچگونه تحریم هستهای از سوی سازمان ملل وضع نخواهد شد، نقطه قوت دیگر این توافقنامه بوده است.
وی با بیان اینکه در توافقنامه ژنو، مشروط بودن فعالیتهای هستهای ایران بیان شده است، گفت: تحریمهای نفتی و بانکی ایران در کنگره آمریکا به تصویب رسیده و اوباما هم برای رفع این تحریمها هیچ اختیاری ندارد.
استاد دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران گفت: در اصل در این توافقنامه به برداشتن تحریمهای بانکی و نفتی ایران اشارهای نشده و تحریمهای هستهای قبلی هم به قوت خود باقی است، اما ایران در تحریم جدیدی از لحاظ هستهای قرار نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: تا هفته گذشته میگفتیم انرژی هستهای حق مسلم ماست و امروز میگوییم اگر شما موافق هستید انرژی هستهای حق مسلم ماست.
ایزدی با تأکید بر این که فهمیدن این که چه اتفاقی افتاده است برای همه ما ضروری است، عنوان کرد: در حال حاضر در جامعه انتظاری ایجاد شده است که معلوم نیست این انتظار به چه نتیجهای ختم میشود، برطرف نشدن خواستههای فزاینده مردم میتواند همانند یک بمب منفجر شود.
وی با بیان این که مخالفت با این توافقنامه حتی برای تیم مذاکره کننده ایرانی میتواند به عنوان یک مشخصه مثبت ارزیابی شود، تصریح کرد: نقد منصفانه و منطقی میتواند به عنوان یک عامل سازنده مورد استفاده قرار گیرد و این نقد به طرف مقابل ما میفهماند که در داخل ایران، مردم نسبت به نتیجه مذاکرات توجه دارند.